Assassin's Creed Mirage'ı sızdıran Youtuber belli oldu

Ersin Kılıç 20.09.2022 - 15:34
Başta Assassin's Creed Mirage olmak üzere Ubisoft'un açıklayacağı birçok bilgiyi sızdıran Youtuber'dan özür açıklaması geldi.

Oyun sektöründe son dönemde birçok sızıntı ile karşılaşmaya başladık. Özellikle oyun mecralarının ardından Influncer tarafının da büyümesi ile birlikte firmaların oto kontrol mekanizmaları da çok fazla sekteye uğramaya başladı. Nitekim ortaya çıkan her sızıntı GTA 6 sızıntıları tarafında olduğu gibi hack işlemi sonucu olmuyor. Bunun bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde yayılabildiğine de tanıklık edebiliyoruz. İşte benzer bir durum da Assassin's Creed Mirage oyununun sızdırılmasından geldi.

Assassin's Creed Mirage'ı sızdıran Youtuber'dan özür geldi

Assassin's Creed Mirage ve diğer birçok Ubisoft duyurusu UbiForward etkinliğinden günler önce ortaya çıkmıştı. Genelde bu tarz sunumlardan önce oyun firmaları hem basın hem de Influncer'ları özel bir etkinliğe davet ediyor ve ambargo kuralları altında ilk bilgileri gösteriyor. Hatta uzaktan oynama imkanı ile bazı yapımları duyurusundan önce bile oynayabiliyoruz.

İşte Ubisoft Forward etkinliğinde yapılacak duyuruları önceden görme şansına erişen Dan Allen Gaming, açmış olduğu The Real Insider Twitter hesabı ile bu bilgileri önceden sızdırmış. Assassin's Creed Mirage başta olmak üzere Red, Hex gibi oyunlar hakkında da ilk bilgileri paylaşan Dan Allen Gaming, anonim olarak açtığı bu hesatan ilk bilgileri sızdırdığı ortaya çıktı. Üstelik bir nevi kendi kendisini ele vermiş durumda.

Assassin's Creed Mirage'ı sızdıran Youtuber belli oldu

The Real Insider hesabından dün akşam yapılan bir paylaşıma yanlışlıkla hesap adı yerine kendi kişisel hesabı ile cevap veren Dan Allen Gaming, kısa sürede bu paylaşımı ve anonim hesabını askıya alsa da yakalanmaktan kurtulamamış. Yaptığı bu etik dışı durumun ortaya çıkmasının ardından ise bir açıklama yapmak zorunda kalmış. Dan Allen açıklamasında şu ifadeleri sarf etmiş; "Yaptıklarım için herkesten özür dilerim. Kendimden utanıyorum. Bir daha asla yapmayacağım kötü kararlarım hakkında düşünmek için biraz zamana ihtiyacım var. Yıllar boyunca beni destekleyen herkese onları yüz üstü bıraktığım için gerçekten özür dilerim."

Tabi bu durumun ortaya çıkmasının ardından Ubisoft yetkililerinden bir açıklama gelmedi. Yayıncıya dava açılması ihtimali çok düşük ama muhtemelen kendisi başta Ubisoft olmak üzere birçok firmadan bu davranışı sebebiyle ban yiyebilir.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2022 17:17
Ya kardeşim ne sızıntısı adamlar Ubisoft Forward daha fazla izlensin diye yaptı. Yav he he sızdı. Hep aynı hikaye.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2022 12:56
Turkce dil destigi olcakmi bilen varmi
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2022 13:46
dil ogren
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed Mirage'ı sızdıran Youtuber belli oldu
İlginizi Çekebilir