Assassin's Creed Odyssey, Arap coğrafyasında sansüre uğradı

Ahmet Özçilingir 8.10.2018 - 11:10
Zeus'a yaprak sansürü

Assassin's Creed Odyssey de sansüre yenik düştü. Assassin's Creed Odyssey ortadoğu ve arap coğrafyasında sansüre uğradı. Çıplak olan Zeus heykelinin cinsel organının üstüne yaprak konduruldu. Antik Yunanistan'da maceradan maceraya koştuğumuz Assassin's Creed Odyssey, 5 Ekim itibariyle yayınlandı. Oyunda Antik Yunanistan atmosferini yansıtmak amacıyla, haritada bulunan şehirlere pek çok heykel serpiştirilmiş durumda. Bunlardan biri de dev Zeus heykeli. Assassin's Creed oyunlarının doğası gereği bu heykele de tırmanabiliyoruz. Eğer istersek, oldukça "gerçekçi" yapılmış olan Zeus heykelinin cinsel organına da tırmanabiliyoruz.

Assassin's Creed Odyssey Arap coğrafyasında sansüre yenik düştü


Oyunun batı sürümünde Zeus heykeli tüm parçalarıyla yerli yerinde dururken, oyunun Orta Doğu ve Arap coğrafyası için yayınlanan sürümünde, Zeus heykelinin cinsel organının bulunduğu yer, bir yaprakla kapatılmış durumda. yapımcı firmalar oyunlarının yayınlandığı bölgelere göre bu tarz sansürler uygulayabiliyor. Assassin's Creed Odyssey'de de bu sansürlerden biri uygulanmış gibi görünüyor. Oynanışa çok büyük bir etki eder mi etmez mi bilinmez ama, Zeus heykelinin bu haliyle enteresan bir görüntüye kavuştuğu da bir gerçek.

Assassin's Creed Odyssey, Arap coğrafyasında sansüre uğradı


Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 00:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2018 12:17
İnsanlar cinsel organ görünce medeniyete kavuşacağını sanıyor. Milletin pipisini görmek istemeyenlerse yobaz oluyor. Gercekten beyni boş insanlar ortalıkta söz sahibi olmamali
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.10.2018 12:10
bence iyi yapmışlar .heleki kassandra hanım kızımızın son fotodaki o şeylerinden salkınması hiç hoş değil.örfümüze adetlerimize yakışan şeyler değil bunlar...tabiki ekrana bakarken gülmem bunun doğru olduğu anlamına gelmiyor...terbiyesizliğin luzumu yok kassandra hanım sallanacak yer mi bulamadınız?
MK Okuru
MK Okuru 9.10.2018 08:54
Lütfen yobazlığınıda al git bu ülkeden.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.10.2018 13:52
ersin sana göre herkes çıplak gezmeli dimi. çağdaşlık bunu gerektiriyor çünkü

----------------------------------------------

Yahu haberi bile ben yapmadım.. Ayrıca heykel bu, buna yapılan sansürü nasıl savunuyorsun, anlamak güç.

Ersin
etemelkuran
etemelkuran 9.10.2018 01:31
İslam dininin özü budur zaten. Ahzab suresini okuyarak işe başlayabilirsiniz. Buhari ve Müslim'in hadis kitaplarıyla zirveyi yapıp sahneyi kapatırsınız. MK gerçi bu konuda çok hassas yayınlamıyor bu yorumları bir nevi İslam'ın gönüllü bekçisi. Bir yazarı da ucundan açmaz ve açmayacak :D
Hz Muhammed'in eşleri arasında günlük seçim krizi çıktığında bir ayet iniyor ve Hz. Aişe buyuruyor: "Ey Muhammed bakıyorum ki rabbin hiç bir isteğini geri çevirmiyor". Özgür bir ortamda yayınlamanız lazım.
Sandora
Sandora 8.10.2018 19:54
Bu beyin yapısından en büyük zararı İslam dini gördü yobazlık zihniyetleri olmuş.
Gunslinger
Gunslinger 8.10.2018 16:39
yazik sakat galiba
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed Odyssey, Arap coğrafyasında sansüre uğradı
İlginizi Çekebilir