Assassin's Creed Odyssey neden RPG türüne doğru yöneldi

Ahmet Özçilingir 25.06.2018 - 10:09
Oyunun yönetmeni konuya açıklık getirdi

Assassin's Creed serisinin, ilk oyunundan son oyunu Origins'e kadar olan dönemde oldukça farklı bir yapıya büründüğünü söyleyebiliriz. Aksiyon ve suikast mekanikleinin öne çıktığı oyun özellikle serinin geçtiğimiz sene çıkış yapan oyunu Assassin's Creed: Origins ile birlikte RPG, dinamiklerine iyice kaydığı görülmüştü.

Assassin's Creed Odyssey'in yönetmeniniden yeni oyun ile ilgili açıklamalar

Yayınlanan oynanış dinamiklerinden de anlaşıldığı üzere Assassin's Creed Odyssey'de de bolca rol yapma dinamikleri, seviye atlama, daha derin yetenek geliştirme ve hatta dialog seçenekleri olacak. Assassin's Creed Odyssey'in yönetmeni Scott Phihhips, neden Assassin's Creed Odyssey'in RPG'ye doğru evrilen bir oyun olduğunu açıkladı. Scott Philips AC: Odyssey'de oyuncuların karakterle daha fazla bütünleşmesini istediklerini ve karakterlerin özel yeteneklerinin, gelişim aşamalarının oyuncuya kendi oynanış tarzını inşa etmeleri konusunda yardımcı olmasını istedikleri için ve RPG açık dünya oyunlarının yönetmenin favori oyun tarzı olduğu için oyunu bu yöne doğru kaydırmayı tercih ettiklerini belirtti. The Witcher 3, The Elder Scrolls V: Skyrim ve Fallout'un favori oyunlarından olduğunu söyleyen Phillips, Odyssey'in oyuncuya daha fazla seçim yapma şansı vermesini istediklerini belirtti. Bakalım bu yeni diyalog sistemi seriye nasıl bir derinlik getirecek.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 18:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2018 14:30
Bu seri ilk çıkacağı zaman Prince of Persia'nın manevi devamı olarak nitelendirilmiyor muydu? Niye böyle oldu ki :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2018 23:16
Hahahaha. Ulan hiç utanmıyonuzda bari oyunun adını değiştirseydiniz hıhh.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2018 13:06
Korkum şu; bu oyun, originsin üstüne bir şey eklemek yerine, sadece üstüne skin geçirmekle(bu kesin) "yetinmeyip" birde origins den çok daha az içerikle, daha az bir oyunla karşımıza çıkacağı. Umarım yanılırım.
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2018 14:16
Adamlar yeni seslendirme, yeni bir sürü sinematik+animasyonlar, yeni harita tasarımları,yeni diyaloglar,yeni görevler, yeni bir sürü modellemeler getiriyor hala skin diyip duruyorsunuz.Yeni bir motor ve dinamik oluşturmuyorlar ki bu daha iyi bir durum çünkü onunla uğraşmadan direk odaklanacaklar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2018 13:03
Kalkanı DLC ile mi satacaklar ? Sordunuz mu kalkan DLC si gelecek mi diye ? Napıyon la scott bu oyunda kalkan nasıl olmaz ? Eyvaahhhh. Zaten skin değiştirip oyun yapıyon bide üstüne herşeyi kırpıyon.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed Odyssey'in yönetmeni RPG oyunları hayranıymış
İlginizi Çekebilir