1/5

Assassin's Creed: Revelations

Murat Sağlam 13.05.2011 - 16:36
Assassin's Creed: Revelations hakkında her şey
Assassin's Creed: Revelations ile ilgili geçtiğimiz haftadan beri yapılan tartışmalar artık doruk noktasına ulaşmış durumdayken ve insanlar işin içinden çıkamaz hale gelmişken, yapılacak en iyi şey, konuyla ilgili bir makale yazmaktır.

Oyun nerede geçecek? Düşmanlarımız kimler olacak? Minarelere tırmanıp imamları mı keseceğiz? Hangi padişahın dönemini kapsayacak? Altair mi, Ezio mu, yoksa Desmond mı olacak? Siz en iyisi daha fazla kafanızı karıştırmayın, çünkü bugüne dek yazılmış en kapsamlı Assassin's Creed: Revelations yazısı ile karşınızdayız...

Ah İstanbul, İstanbul olalı…

İki gün önce, aynı gün içerisinde önce oyunun çoklu oyuncu detayları açıklandı, ardından da "bu bilgiler nereden geliyor yahu?" diye soranlar da olmadı değil. Bilgiler ve ekran görüntüsü Game Informer'ın bu ayki sayısından alınmıştı. Yani bu derginin taramaları internete düşmüş demekti. Bekleyiş yalnızca üç gün sürmüştü.



Biz de üzerimize düşeni yaptık ve sizlere tüm detayları sunmaya çalıştık. Öncelikle oyun Konstantinopolis şehrinde, yani günümüz adıyla İstanbul'da geçecek. Burada bu şehir ismi karmaşasına bir açıklık getirelim. Ubisoft'un amacı, "Konstantinopolis mi, yoksa İstanbul mu?" tartışmalarını daha da alevlendirmek değil.

Şehirden Konstantinopolis adıyla bahsetmelerinin sebebi, şehrin adının o dönem gerçekten de Konstantinopolis olması. Zaten tarih kitaplarınıza bakacak olursanız, İstanbul şehrinin adının 1933 yılında kabul edilerek resmileştirildiğini görebilirsiniz.

Tabii ki o dönem şehre İstanbul diyenler de vardı halk arasında, hatta özellikle 1800 yılından sonra İstanbul adı halk arasında tamamen yaygınlaşsa da, 1453 yılında Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedildiğinde şehrin adı Konstantiniyye olarak kabul edilmiş ve bütün resmi yazışmalarda bu isim kullanılmıştı. Kısacası ortada ne Türk düşmanlığı ne de başka bir şey var diyebiliriz.

Şehrin adı ne olursa olsun Ubisoft yetkilileri İstanbul'u kalabalık, multi-kültürel ve egzotik bir şehir olarak tanımlıyorlar bunu belirtelim. Şehrin dört ana bölgeye bölünerek, Konstantin, Beyazıt, İmperyal ve Galata olarak oyun içerisinde yer alacağını belirtmişler.



Şehirde yüksek herhangi bir noktaya tırmandığınızda (İstanbul yedi tepe misali) Ayasofya'yı kesin olarak görebileceğimiz belirtilmiş. Bu arada yalnızca Ayasofya'yı değil, şehrin diğer büyük tarihi eserlerini de görme fırsatımız olacak. Oyun yapımcıları şehri modelleyebilmek adına İstanbul'a geldiklerini ve şehrin tarihi dokusunu hala koruyor olmasına oldukça şaşırdıklarını belirtmişler.

Game Informer editörleri, Ubisoft'un kendilerine şehri yukarıdan gösteren bir teknoloji videosu izlettiğini ve şehrin devasa olduğunu belirtiyorlar. Şehir için en az Roma kadar yoğun ama emin olun ki ondan çok daha büyük bir şehir diye bahsedilmiş.

İstanbul gibi çok nüfuslu ve yoğun bir şehri oyuna yansıtmalarının kendilerini oldukça zorladığını belirten Ubisoft yetkilileri, bu iş için 200 kişinin çalıştığını belirtmişler. Yalnızca onlar değil Ubisoft'un Amerika dışında yer alan diğer stüdyolarının da oyunun yapımı için çalıştıklarını yani dev bir ekiple birlikte serinin son halkasını hazırladıkları söyleniyor. Ubisoft bu ekip için tarihimizin en büyük oyun geliştirme ekibi oldu diyormuş.