1/2

Assassin's Creed: Revelations'ı denedik!

Berkant Jeff Akarcan 22.08.2011 - 17:26
Desmond Ezio’ya, Ezio Altair’e, Altair Desmond’a, sonra hepsi uşağa...
Assassin’s Creed serisinde, Ezio üçlemesinin son oyununun bizim için neden bu kadar heyecan verici olduğunu hepimiz biliyoruz aslında, oyunun İstanbul’da geçiyor olması. Ama ondan bağımsız olarak başka bir önemi de, üçlemenin son oyunu olacak olması. Bu da demek oluyor ki, üçlemeye dair tüm soruları cevaplamaya hazırlanıyor Ubisoft.

Assassin's Creed: Revelations'ı denedik!
Test etme şansı bulduğumuz bölümde Altair ile oynuyorduk. Ama nasıl olduğunu anlatmadan önce neden olduğunu anlatayım. Gamescom’daki demo oyunun ilk bir saati içinde geçiyordu, kronolojik olarak da Brotherhood’dan 4-5 sene sonra geçiyor. Demo, Ezio ile bir Templar’ı at arabasıyla kovalarken başladı, fakat Ezio aracın dengesini kaybedip uçurumdan aşağıya yuvarlandı. Sakat sakat birkaç adamı kesip biçtikten sonra, kurbanımız olan Templar’ın peşinden gitmeye başladık. Ve burada yeni bir özellik olan Eagle Sense ile tanıştık.

Eagle Sense, Eagle Vision’un bir üst seviyesi tahmin edebileceğiniz gibi, avımızın gitmiş olduğu rotayı hissediyor Ezio ve bize gösteriyor. Yani kovalamacada geri düşsek bile, Eagle Sense sayesinde yoldan çıkmamış oluyoruz. Ezio yaşlanmış olmasına rağmen, kesinlikle yavaşlamamış ve çevikliğinden bir şey kaybetmemiş. Hatta daha da hızlanmış diyebiliriz. Bunun asıl sebebi, gizli bıçağımızın artık daha uzun olması ve ucunda bir kanca olması. Bu kanca sayesinde duvarlara daha hızlı tırmanabiliyor ve düşmanları kendimize çekebiliyoruz.