Assassin's Creed Rogue

Cem Süer 13.03.2015 - 14:32
PC'de suikastçı olmak bir başkadır!
Platformlar PlayStation 3, PlayStation 4, XBox 360, XBox One
Assassin's Creed Rogue
  • Yapımcı - Yayıncı Ubisoft - Ubisoft
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 88
13 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%54
Artılar 22 saate ulaşan derinlemesine bir hikaye. Yeni gizemler, silahlar, dövüş sistemi. Etkileyici müzikler. Konsola göre PC’de elden geçmiş grafikler.
Eksiler Black Flag, ACIII ve AC: Revalations klonu özellikler. Çoklu oyuncu desteği yok, çoğu oyuncu için artık bu bir kriter.
PlayStation 3 ve Xbox 360 platformları için hazırlanan detaylı incelemeye ulaşmak için tıklayınız.

Assassin's Creed serisinin PC oyuncularına göre son halkası Rogue oldu. Konsollar için detaylıca incelediğimiz oyunu kısaca özetlemek gerekirse, müthiş bir senaryoya ve atmosfere sahipti. Assassin's Creed: Unity, serinin birçok hayranı için hayal kırıklığı oldu. Bu yüzden Rogue, özellikle PC’de biraz daha değere bindi. Rogue'da, madalyonun öteki yüzünü görüyor, biraz da Tapınakçıların gözüyle Assassin's Creed evrenini tekrar keşfediyoruz. Üstelik yanımızda serinin en sevilen karakterlerinden (oğlu Connor’dan daha çok seveni var) Haytham Kenway bulunuyor.
 
Önceki sorunlar bir bir ortadan kalkıyor

AC: Rogue’un eski nesil konsollarda iki tane ciddi sorunu vardı: Birincisi, Black Flag’ten çok daha kötü grafiklere sahip olmasıydı. İkinci sorunsa, kontrollerde yaşanıyordu. PC platformu için yapımcılar oyunu tekrar yaratmaktan çekinmemişler. Ubisoft Sofia daha önce, PC’ye AC III: Liberation ile adım atmıştı. Buradan aldıkları ders ile Rogue’un grafiklerini ve kontrol sistemini en iyi şekilde optimize etmişler.

Assassin's Creed Rogue
PS3 ve Xbox 360’taki Rogue ile PC’deki oyun arasında çok büyük grafik farkları var. Yine de Unity’in yeni nesil grafik motoru yanında Rogue biraz yavan kalıyor. Fare ve klavye ile daha rahat hale gelen kontroller deyim yerinde ise akıyor.

Shay Patrick Cormac’ın, Assassin'likten, Templar'lığa geçtiği dramatik hikaye kesinlikle PC’de daha ayrı bir tat veriyor. Ubisoft malum, Unity’in ön plana çıkması için, eski nesil konsollarda Rogue’un grafiklerini düşürmek gibi garip bir strateji izlemişti.
 
Rogue’un PC’deki grafikleri, Black Flag kadar iyi. Üstelik 60 FPS ile birlikte ara sahnelerdeki garip durağanlık hissi de ortadan kalmış. Işık ve gölge efektleriyle konsolla kıyasla farklı bir oyunla karşılaşmışsınız hissini veriyor.

Assassin's Creed Rogue
Gemi savaşları, gizemler ve AC serisi arasındaki enteresan kesişmeler

Rogue genel olarak size, gemi savaşları, Templar gizemleri, ACIII, AC: Black Flag ve Unity’i birbirini bağlayan güzel bir senaryo sunuyor. Shay Patrick Cormac gibi yeni bir karakterle tanışıyoruz ve senaryo kısa sürede bu karakteri benimsememizi sağlıyor.
 
Puanlama yaparken açıkçası bayağı düşündüm. Kısa süre önce Unity, PC’lere çıktı grafik anlamında bayağı etkileyiciydi. Teknik sorunlardan herkes şikayet etmiş olsa da, Unity, Rogue’dan daha iyi grafiklere sahip.

AC hayranları ve farklı bir oyun arayanlar için Rogue kesinlikle çok iyi bir seçenek. Keşke bu senenin AC serisindeki ana oyun Rogue olsaydı cümlesini bol bol kullanacaksınız.
 
Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 04:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Morze
Morze 25.01.2019 22:40
oyunun ilk 1 saati çok güzel ama bir süre sonra kendini tekrarlıyor. O kadar sıktı ki direkt ana görevi bitirip hikayeyi bitirdim başka hiç bir şey yapmadın oyunda birdaha da açmadım oyunu.
MK Okuru
MK Okuru 28.11.2020 00:43
Oyunda ps3 te eğilme tuşu hangisi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.10.2017 15:38
Huy sosi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.06.2017 16:22
Optimizasyonu gerçekten çok iyi yapmış adamlar en düşük sistemde bile bu oyun açılır okadar iyi optimize etmiş adamlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2017 14:28
en iyi optimizasyon bu ise bi daha yapmasınlar yeter artık lan
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rangris01
Rangris01 24.09.2016 00:21
Oyunda full hiç biyere sapmadan hikayeden devam ettim oyun 3 3 buçuk saat civarında bitti. 22 saat dediniz diye satın almııştım ama.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed Rogue
İlginizi Çekebilir