Assassin's Creed serisi kıdemli yazarını kaybetti

Alparslan Gürlek 27.03.2021 - 11:49
Assassin's Creed serisi için geleceğinin tehlikede olduğunu söyleyebiliriz. Birçok oyunda imzası olan kıdemli yazar Darby McDavitt de Ubisoft'tan ayrıldı.

İşte şimdi geleceği konusunda Assassin's Creed serisi için endişelenebiliriz. Serinin birçok oyununda imzası bulunan kıdemlı yazar Darby McDavitt, dün yaptığı bir açıklama ile 10 yılın ardından Ubisoft Montréal stüdyosundan ayrıldığını duyurdu. Sonuç olarak seri iki büyük lorekeeper'ını kaybetmiş oldu.

Assassin's Creed serisi nereye gidiyor?

Assassin's Creed Valhalla, AC4: Black Flag, AC Revelations, Unity, Origins gibi birçok serinin önemli oyununda yazarlık rolünde çalışan McDavitt, şimdi Ubisoft Montréal'den ayrılıyor. Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada durumu şöyle duyurdu:

"Bugün Ubisoft Montreal'daki son günüm!

Harika insanlarla on yıl çalıştıktan, inanılmaz bir dizi hikayeler ve karakterler yarattıktan ve harika hayranlarımızla iletişim kurduktan sonra, yeni bir maceraya atılmaya karar verdim.

Yıllar içinde çalışmalarımızı destekleyen ve yayılmasını sağlayan tüm hayranlara ve içerik üreticilerine özel bir teşekkür etmek istiyorum. İlginiz için teşekkür ederiz! En derin saygı ve hayranlıklarımla. Birçoğunuzu tanımak ömür boyu sürecek bir onurdu."

Assassin's Creed serisi kıdemli yazarını kaybetti

McDavitt, ayrılık haberini dün Twitter hesabından paylaştı ancak ileride nerede çalışacağına dair bir şey söylemedi. Yazarın Ubisoft'tan ayrılması demek, Assassin's Creed serisi için iki büyük loremaster'ın kaybı anlamına geliyor. İlk oyunun ve devamında gelen birkaç AC oyununun arkasındaki baş yazar Corey May de 2015 yılında şirketten ayrılmıştı.

Seri Ubisoft Montreal'de yolculuğuna çıkarken, bazı devam oyunlarının Quebec ve Sofya stüdyolarından geldiğini de görmüştük. Son olarak yayınlanan Assassin's Creed Valhalla, geçtiğimiz yılın sonunda piyasaya sürülmüş ve Ubisoft Montreal ve Milan stüdyolarının imzasını taşıyordu.

Bkz: AC Valhalla Wrath of the Druids DLC çıkış tarihi

Son haberlere göre stüdyo an itibariyle serinin son oyunundaki hataları çözmek için çalışıyor. Yayınladıkları birkaç büyük güncelleme ile birlikte oyundaki büyük sorunların neredeyse tamamına çözüm üretmeyi başarsalar da, yeni güncellemeler ardında yeni sorunlar getirmeye başladı. Viking temalı serinin son oyunu hakkında merak ettikleriniz için incelememizi okumayı unutmayın. Son olarak sizler bu önemli yazarın ayrılmasının seriye etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi alt tarafta yer alan yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Bkz: Assassin's Creed Valhalla incelememiz

 

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 22:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2021 20:37
Black Flag efsaneydi. Keşke hafızamı silip en baştan başlayabilsem.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2021 18:40
AC mars sector B nezaman cıkıo bilen varmı ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.03.2021 14:50
Şu kötü oyunu yapan herkes gitti başka yerlerde işe girdi, oralarda da sıfır hiçbişey yapamadılar.
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2021 13:34
kime göre neye göre mi kötü? adam kötü demiş yani ona göre kötü işte. bu kendi beğendiği şeyleri beğenmeyen insanları saygısızlıkla suçlama olayı nedir ya?
MK Okuru
MK Okuru 27.03.2021 22:27
Kime göre neye göre sana göre kötü olan başkasına göre yiidir.Siz kötü diyorsunuz diye oyun kötü değil,bence çok güzel bir seri,az saygı göstermeyi öğrenin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.03.2021 18:09
Beğenmeyen oynamaz yok devamını umarım yapmazlar diye umut eden zavallılar size zorla oynatmıyolar bu oyunu.Siz beğenmiyorsanız diye hiçkimse sevmiyor değil,zevkle oynayan kesim sizden katbekat daha fazla.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.03.2021 17:16
çünkü jade raymond'un yanına gidecek.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed serisi kıdemli yazarını kaybetti
İlginizi Çekebilir