Assassin's Creed Valhalla grafik karşılaştırma videosu

Özgür Deveci 19.11.2020 - 16:15
Ubisoft tarafından geliştirilen ve yayınlanan rol yapma oyunu Assassin's Creed Valhalla'nın grafikleri yeni nesil konsollarda karşılaştırıldı.

Ubisoft tarafından geliştirilen ve yayınlanan rol yapma oyunu Assassin's Creed Valhalla'nın grafikleri yeni nesil konsollarda karşılaştırıldı. Viking temalı Assassin's Creed oyunu, PlayStation 5'te Xbox Series X'e nazaran daha yüksek performansla çalışıyor. Her iki konsolda dinamik çözünürlük ölçeklendirme sistemi kullanıyor. 4K çözünürlük ve 60 FPS kare hızı desteğine sahip oyun, PlayStation 5'te bu değerleri tutturmasına rağmen, Xbox Series X cephesinde zaman zaman FPS düşmeleri yaşanıyor.

Ubisoft'un platform eşitliğini amaçladığı ve temelde bunu sağladığı, PlayStation 5 ve Xbox Series X'e geçtikten sonra oyunun görsel yapısındaki farklılıklar tamamen ortadan kalkıyor. Bununla ilgili bir dizi test gerçekleştiren Digital Foundry ekibi, oyunun karakter kalitesindeki detay seviyeleri, kaplamalardaki gölge ve çukur mesafeleri, gölgelerin çözünürlüğü ve çevre detayları arasında pek bir fark olmadığını, ancak Xbox Series X'te yırtılmaların rahatsız edici bir şekilde fazla olduğunu belirtiyor. Oyun, Xbox Series S'te ise stabil olarak 30 FPS kare hızında çalışıyor.

Assassin's Creed Valhalla grafik karşılaştırma videosu

Assassin's Creed Valhalla grafik karşılaştırma videosu yayınlandı

M.S. dokuzuncu yüzyılda bitmek bilmeyen savaşlar ve azalan kaynaklarla Norveç'ten sürülen Eivor, bir Nors klanını buzlu Kuzey Denizi boyunca İngiltere'nin bölünmüş krallıklarının zengin topraklarına götürecek. Zafere giden görevinde, efsanevi bir Viking savaşçısı olan Eivor karakterini yöneteceğimiz oyunda, İngiltere'nin Karanlık Çağlarındaki ölümcül bir ortamda dinamik ve güzel bir açık dünyayı keşfedeceğiz. Oyunda düşmanlara saldırarak yerleşim yerimizi büyütecek ve Valhalla'daki tanrıların arasında yerimizi kazanmak için siyasi gücümüzü oluşturacağız.

Oyun, 10 Kasım'da Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X, PlayStation 4, Google Stadia, Epic Games Store ve Uplay platformları için, 12 Kasım'da ise PlayStation 5 için piyasaya çıktı. Ayrıca oyunu mevcut nesil konsollarda satın alan kullanıcılar ücretsiz bir şekilde yeni nesle yükseltme yapabilecek. PlayStation Store, Microsoft Store ve Epic Games mağazalarında satışa sunulan oyunun Standard sürümü PlayStation Store'da 470,00 TL, Microsoft Store'da 470,00 TL ve Epic Games mağazasında 269,00 TL fiyat etiketine sahip. Ancak oyunun Gold sürümünü satın almak istiyorsanız PlayStation Store'da 599,00 TL, Microsoft Store'da 600,00 TL, Epic Games mağazasında ise 449,00 TL ödemeniz gerekiyor.

Son olarak oyunun yayınlanan grafik karşılaştırma videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 03:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.11.2020 13:03
2014 teki oyunun grafikleri bu gün yok resmen, rezalete bakar mısınız?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.11.2020 12:57
O anki dinamik çözünürlük, fps ve latency raporları gözükmediği sürece son derece anlamsız bir karşılaştırma.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.11.2020 00:15
İki konsolda birbiri ile aynı grafikteler.Fps düşüşleri pek belli olacak cinsten değil.Başka bir sitede de x box ta bulut grafikleri varken ps5 te gözükmeyecek kadar azdı.Bence farkı konsola özel oyunlar belirleyecek.Karar vermek için daha erken.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed Valhalla grafik karşılaştırma videosu
İlginizi Çekebilir