Assassin's Creed'deki samana atlama, akademik olarak araştırıldı

Emin Çıtak 26.02.2015 - 15:40
50 metreden sonra: “Requiescat in pace.”
Tamam, video oyunlarındaki mantığı sorgulamamız başlı başına saçma bir durum. Ne kadar gerçekçi olmak isterlerse istesinler, adı üstünde oyun bunlar. Kaptan Aşikar gibi göründüğümün farkındayım ama Leicester Üniversitesi’ndeki Assassin’s Creed araştırması ise beni haklı çıkartacak cinsten.

Araştırdıkları şeyse, samana düşme olayı:

“Ünlü oyun serisi Assassin’s Creed’de yüksek bir yerden aşağıya atlayan ana karakter, içinde saman veya çilek bulunan tahta bir el arabasına düşüyor. Saman/çilek gevşek olduğundan dolayı kinetik enerjiyi etkileyemeyecektir. Yani her ne olursa olsun düşüşü hafifletecek, etkisini yüksek oranda azaltacak bire yastıklama söz konusu olamaz. Aşağıya atlayan karakterin ölememesi için oluşan enerjiye denk düşecek bir saman yığının olması gerekir. Küçük bir saman arabası karakterin kinetik enerjisini kesmekte başarısız olacak ve iniş yine sert olacaktır.”

Assassin's Creed'deki samana atlama, akademik olarak araştırıldı
1.5 metre uzunluğundaki bir saman arabasından sağlam kurtulabilmeniz için 13 metrenin altında, düzgün bir atlayış yapmanız gerekir. Canlı kalabilmeniz içinse uzunluk 50 metreye kadar çıkıyor. Gerçi 50 metreden atladığınızda muhtemelen ciddi bir sakatlık sorunu yaşayacaksınız. Eğer 50 metreyi geçerseniz:

“Requiescat in pace.”
Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2024 01:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed'deki samana atlama, akademik olarak araştırıldı
İlginizi Çekebilir