Assassin's Creed'in yaratıcısı Ubisoft'u yalancılıkla suçladı

Hürcan Köse 1.05.2017 - 13:47
"Sizi umursamayan insanlara para kazandırdığınız bir firma"
Son birkaç oyunu ile hayranları bir hayli üzmüş olsa da Assassin's Creed serisinin oyun dünyasında çok önemli bir yere sahip olduğu kesin. Jade Raymond'un da başında bulunduğu ana ekibin geliştirdiği, serinin ilk birkaç oyunu her zaman "en iyiler" olarak anılmaya devam edecek.

Assassin's Creed'in yaratıcısı Ubisoft'u yalancılıkla suçladı
Jade Raymond'ın yanı sıra oyunun yaratıcı kadrosunda çalışan ve Assassin's Creed'in yaratıcı yönetmenliğini yapan Patrice Desilets de tıpkı kemik kadronun büyük bir kısmı gibi, bir süre sonra Assassin's Creed'i bırakmış ve Ubisoft'tan da kendi isteği ile ayrılmıştı. Bugüne kadar konu hakkında pek açıklama yapma isteğinde bulunmayan Desilets sonunda firmadan ayrılma sebebini dile getirdi. Firmanın takip ettiği yol ile kafasındaki düşünceler uyuşmamaya başlamıştı.

Kız arkadaşı sayesinde gözlerini açtığını ve bir şeyleri sonunda fark etmeye başladığını söyleyen Desilets, mesleğinden hiç memnun olmadığını ve artık profesyonel hayatında değişikliklere gitmesi gerektiğini fark etmiş.

Assassin's Creed'in yaratıcısı Ubisoft'u yalancılıkla suçladı
Gameology ile yaptığı röportajda tüm detayları veren Desilets:

"Röportajlarına benim katıldığım bir organizasyonda çalışmak hakkındaki en büyük şikayetim, şu anda ne yaptığımız sorulunca apaçık yalan söylüyor olmamdı. Benim değil, diğer insanların yaptığı yorumlar ya da aldığı kararlarla konuşmak zorundaydım. Çünkü böylesine büyük bir şirkette çalışıyorsanız belli şeylerden de ödün vermeniz gerekiyor.

Kameranın önünde veya Skype'ta başkalarının verdiği kararlar ile yaşamak oldukça zor. Ben de bunun üzerine iyi bir yalancı olmadığımı ve bunu artık yapamayacağımı söyledim."

Desilets'in böylesine zor kararlar vermek zorunda olması ve sevmediği bir işi yapması gerçekten üzücü. Ubisoft gibi, güvenilir olması gereken bir firmanında böylesine sıkıntılı haberlerle gündeme gelmesi çok daha üzücü.

Patrice Desilets şu anda Ancestors: The Humankind Oddysey projesi üzerinde çalışıyor. Yeni oyun, Afrika'nın 10 milyon yıl önceki halinde geçiyor ve insanlığın hem zihinsel hem de fiziksel gelişimini interaktif bir şekilde yaşatmayı planlıyor.

Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 23:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hickey
Hickey 3.05.2017 02:25
Oyuncuyu düşünmekten ziyade sırf para kazanmak için oyunları makyajlayıp yeni oyun gibi piyasaya sürüyorlar.
Örneğin Far Cry Primal, diğer far cry oyundaki yırtıcıların süslenmiş hali gibi. Haritada Copy paste bir yana Far cry 4'teki Shangri- la görevleri ile aynı. CD projekt ve Rockstar gibi firmalar bunlara göre kat kat iyi. Her sene çıkan AC saçmalığı bunlarda olmaz heralde.
Hickey
Hickey 3.05.2017 02:26
Aynı derken ortamını kast ettim kb.
Hickey
Hickey 3.05.2017 02:26
Aynı derken ortamını kast ettim kb.
Kalan Karakter: 300 Gönder
durates
durates 1.05.2017 22:25
batı hep yalanlarla dönüyor, ne kadar enteresan değil mi ve bunu ısrarla devam ettiriyorlar ekran önünde. Bu tiyatroculuk hollywood etkisi herhalde...
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2017 00:06
adam doğu soylemıs batı iki yüzlü ve yalancı aksini iddiaa eden ağır kör veya baska bırseydır
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2017 05:07
Böyle bir kafadan böyle bir yorum beklenirdi
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2017 01:34
ya ne bos konusuyorsun be birader.he ya su habere su yorumu yazmak ne guzel bir kafadir anlamak mumkun degil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2017 22:43
Batma noktasındayken Sands of Time tarafından kurtarıldığı dönemlerde sıkı hayranlarıydım, çok özenilmiş, harika oyunlar yaparlardı. EA gibi bir canavara dönüştüler. Artık sadece tiksiniyorum. Batsalar da oyunlarını başka stüdyolar devam ettirse.. Bethesda ve Zenimax alsa mesela..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2017 23:56
Yeni yaptığı oyunun tanıtımını yapmak için söylemiş.Ubisoft'ta çalışa çalışa o da öğrenmiş çakallığı ama yemezler :)
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2017 22:41
hakkaten ha:) güzel yakaladın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2017 21:44
Oyun firmasi CD projectRed tir gerisi dolandiricidir. Witcher gibi bir seriyi uygun fiyatlara oynamamizi saglamasi. Ayrica dlc lerin bile bir cok firmanin full oyun diye sattigi oyunlardan daha dolu ve oyuncu dostu olmasi tartismasiz onlari bu alanda lider yapiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed'in yaratıcısı Ubisoft'u yalancılıkla suçladı
İlginizi Çekebilir