Assetto Corsa

Alperen Türk 14.01.2014 - 10:27
PC'nin de bir GT'si, bir Forza'sı olacak
Yarış oyununlarının git gide arcade olayına dönmesine ve piyasada özellikle pc platformuna pek yarış simülasyonu çıkmamasına ben de dahil olmak üzere bir çok simülasyon sever üzülüyordu. Bu soruna çare olmayı kendine görev edinmiş Kunos Simulazioni 22 Şubat 2013'de makalemize konu olacak Assetto Corsa'nın Technology Preview'unu yayınladı.

Assetto Corsa
Sadece tek pist ve tek araçtan oluşan bu demo benim ve çoğu oyuncunun dikkatini çekmeye yetti. Çünkü oyun daha sadece playable bir demo olmasına rağmen fizik olarak konsol platformlarında harika satışlar yakalayan GT5 ve Forza gibi oyunları yakalamıştı. Hatta Assetto Corsa Steam aracılığı ile Early Access şeklinde satın alınabilir durumda ve şuan fizik olarak biraz önce saydığım oyunlardan önde diyebilirim. Araç sayısı ve pist sayısı olarak tabiki yarışamıyor ama gerek fizikler gerekse pistlerin lazerle çizilmesi, AC'yi diğer oyunlardan ayırıyor. Oyunun şuan göze batan iki sıkıntısı bulunmakta, bunlardan birincisi oyun early access olduğu için bi ai ya da multiplayer desteği yok. İkincisi ise araba ve pistlerin kısıtlı olması. Bunun sebebi tabiki lazer çizimler ve ekibin küçük olması. Ama zamanla oyunu en iyiler arasında göreceğimizden şüphem yok. Öncelikle oyunu bir direksiyon setiyle oynamanızda fayda var, çünkü simülasyon oyunlarının tadı ancak böyle çıkıyor. AC'de de bir çok direksiyon setine tam destek ve çeşitli ayarlar bulunuyor.

Assetto Corsa
Oyunda şuan 4 adet mod bulunmakta. Bunlar; drift, time attack, hotlap ve special events. Drift klasik olarak pistte puan toplamayla geçiyor ama dediğim gibi bu oyunun
fizikleri mükemmel olduğu için arkadan itiş bir e30 m3 ile virajlara yan girip ters kontralar yapmak inanılmaz keyifli, time attackta ise her turunuzun bir öncekinden iyi olması gerekiyor bunun içinse en uygun araçlar tabiki full slick lastikler, çok iyi aerodinamikler ve kg/hp oldukça yüksek olan pist araçları, hotlap ise normal tek başınıza turlama ve ya kendi ghostunuzla kapışma şeklinde geçiyor. Special events modunda ise bir çeşit sınırları zorlama söz konusu belli şeyleri yapmamızı istiyor. (xx pistinde xx süresini xx aracıyla yap.) Araçlarla ilgili bir çok tuning mevcut lastik basınçlarından aerodinamik ayarlara, yakıt seviyemizden suspensiyon sertliğine kadar en ince ayarı yapabiliyoruz.

Assetto Corsa
Oyun tam sürüm olunca bir çok simülasyon kriteri göz önüne alınınca rakipsiz olacak gibi duruyor. Şuan fiyatınının 39.99$ olması sizi yanıltmasın, çünkü bu oyunun 2018'e kadar desteği var ve gerçekten kaliteli, almaya değer. Uzun lafın kısası beni bu oyun inanılmaz mutlu etti bir yarışsever olarak eğer siz de kazık gibi araba fiziklerinden sıkıldıysanız ya da ps3 & xbox360 grafikleri sizi tatmin etmiyorsa Assetto Corsa aradığınız kan olabilir.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 11:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2017 21:45
merhaba bende yukledım ama klavye ayarlarını yapamıyorum yardımcı olursanız sevınırım:)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2015 20:04
rfactor gibi mi kart serileri var mı ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assetto Corsa
İlginizi Çekebilir