Asterix And Obelix: Slap Them All 2 inceleme

Murat Oktay 13.12.2023 - 00:09
Asterix & Obelix: Slap Them All 2 inceleme yazımızda, Video Game Awards'da da "Arkadaşlarla Oynanabilecek En İyi Oyun" kategorisinde aday gösterilen yapıma göz atıyoruz.
Platformlar Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, XBox One, Xbox Series X
Asterix And Obelix: Slap Them All 2
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Dövüş,Macera
Merlin Puanı 45
24 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%87
Artılar - Asterix
- Obelix
Eksiler - Geriye kalan ne varsa

Asterix & Obelix: Slap Them All 2 inceleme: Asterix ya... Kimilerinin çocukluğunun kahramanı. Çizgi romanlarını okuyabilmek için okulumun karşısındaki kütüphaneye az gitmemiştim. Romalıların zalimliklerine göğüs geren, aklı ile onları faka bastıran Asterix ile göbeği ile onlara günü dar eden Obelix'in (Oburisk) maceraları, benim gibi çizgi roman okumaktan keyif alan birçok kişinin o yıllarda favorisi idi.

Asterix & Obelix: Slap Them All 2 inceleme / PC

Asterix & Obelix: Slap Them All oyunları da bu ünlü Fransız çizgi roman karakterleri Asterix ve Obelix temel alınarak geliştirilmiş oyunlar. Klasik 2D dövüş ve macera türlerini bir araya getiriyor. Asterix veya Obelix karakterlerini kontrol ederek Antik Roma döneminde geçen çeşitli seviyelerde düşmanları alt etmeye ve görevleri tamamlamaya çalışıyoruz.

Asterix & Obelix: Slap Them All 2 inceleme / PC - 1
Asterix & Obelix: Slap Them All 2 inceleme

Çizgi romanın özgün mizahını ve sanat stilini yansıtan Asterix & Obelix: Slap Them All 2, el çizimi grafiklerle dikkat çekiyor. Karakterlerin kendine has özellikleri ve yetenekleri, oyun içinde farklı oyun stili seçenekleri sunuyor. Örneğin, Asterix hızlı ve çevik hareketler yaparken, Obelix ise daha güçlü ama yavaş hareket ediyor.

Temel amacımız, Roma lejyonerleri, korsanlar ve diğer düşmanları yenmek, engelleri aşmak ve seviyeleri tamamlamak üzerine kurulu. Ayrıca, oyun içindeki bulmacalar ve zorluklar, ekstra meydan okumalar sunuyor.

MSI Katana 17 B12VGK-401XTR i7-12650H 32GB 1TB SSD 8GB RTX4070 17.3 FHD 144Hz FreeDos Gaming (Oyuncu) Notebook

Teknik Detaylar: MSI Katana 17 B12VGK-401XTR i7-12650H 32GB 1TB SSD 8GB RTX4070 17.3¨ FHD 144Hz FreeDos Gaming (Oyuncu) Notebook

Asterix & Obelix: Slap Them All 2 aynı zamanda co-op oyun moduna da sahip, böylece iki oyuncu aynı anda Asterix ve Obelix karakterlerini kontrol ederek oyunu birlikte oynayabiliyor. Bu, oyunun eğlencesini artıran ve arkadaşlarla ya da aile üyeleriyle oynamaya uygun bir özellik ama detaylarını birazdan vereceğim.

Asterix & Obelix: Slap Them All 2 inceleme / PC - 2
Asterix & Obelix: Slap Them All 2 inceleme

Bir diğer öne çıkan özellikse, Asterix ve Obelix'in dünyasının zengin detaylarını ve renkli karakterlerini oyunculara sunması. Oyunun her bir bölümü, çizgi romanın hikayelerinden esinlenen ortamlar ve düşmanlarla dolu. Bu da oyunu sadece bir dövüş oyunu olmaktan çıkarıp, çizgi romanın hayranları için özel bir deneyim haline getiriyor.

Mekanikler

"Asterix & Obelix: Slap Them All 2" nin mekanikleri hem yeni başlayanlar hem de deneyimli oyuncular için uygun şekilde tasarlanmış. Oyunun kontrol düzeni basit ve anlaşılır olsa da fare kullanmaya iyice alıştığımız şu dönemde klavyeden birkaç tuş ile oynayabilmemiz çok zaman sinir bozubu olabiliyor. Özellikle de bir eliniz diğerini ittirmeye başladığında. Bir de oyunu co-op oynadığınızı düşünün. Gecenin sonunda klavye birinizin başında patlayabilir.

Asterix & Obelix: Slap Them All 2 inceleme / PC - 3
Asterix & Obelix: Slap Them All 2 inceleme

Oyunun müzik ve ses efektleri, Asterix ve Obelix'in maceralarının heyecanını ve mizahını destekleyen önemli unsurlardan. Oyunun genel atmosferi, çizgi romanın ruhunu yakalayarak oyuncuları Antik Roma döneminin fantastik dünyasına çekiyor.

Nerede Hata Yapmışlar?

Bu vakte kadar, Asterix ve Obelix'e saygımdan, oyunun sadece güzelliklerinden bahsetmeye çalıştım ama verdiğim puan ile alakasını çözemiyor olabilirsiniz. Oyun, o kadar tekdüze ilerliyor ki 10-15 dakika içinde sıkılacağınızın garantisini verebilirim. Sürekli aynı Romalı lejyoner ya da korsanlara göbek ve yumruk atmaktan o kadar sıkıldım ki sadece yarım saat dayanabildim.

Ortamda çok düşman varken saldırılarınızı yapabiliyorsunuz. Ancak tek bir rakip kaldığında vurabilmeniz o kadar zor oluyor ki. Karakterinizi onunla aynı eksen üzerine getirmek eziyet haline gelebiliyor. Bir tık yukarı, olmadı iki tık aşağı derken aynı sahnede vaktiniz geçiyor. Bu durum ortalıkta duran fıçıları kırmak için de geçerli. Vereceği bonusu alabilmek için ne uğraştım ama...

Asterix & Obelix: Slap Them All 2 inceleme / PC - 4
Asterix & Obelix: Slap Them All 2 inceleme

Eksiler bununla bitmedi elbette. Saldırı için iki tuşumuz var. Bir temel saldırı, bir de özel yetenek saldırısı. Ama temel saldırı hareketlerini yaparken nasıl oluyorsa Asterix'in koşu haline geçip başka düşmana saldırdığına ya da fıçıyı kırmak için yumruk atacağı yerde eline alıp kırmaya çalışmasıma ilk elden şahit oldum. İyi de ben onu yapmak istemiyorum belki. Kontrollerin mobil oyunlardan bir farkı kalmamış. Kaldı ki birçok mobil oyunun kontrolleri bile bu oyundan daha gelişmiş artık.

Bir de grafik hataları var. Bazı dokunamadığımız düşmanlarımız şeffaf olarak ekrana geliyor. Bu oyunun bütünlüğünü oldukça sarsıyor. Ben öyle bir durum yaşamasam da bazı oyuncularda Obelix'in de şeffaf geldiğini okudum.

Asterix & Obelix: Slap Them All 2 inceleme / PC - 5
Asterix & Obelix: Slap Them All 2 inceleme

Sonuç

Kısacası, "Asterix & Obelix: Slap Them All 2", Asterix ve Obelix'in çizgi roman serüvenlerini yansıtan, 2D dövüş oyunu. Serinin hayranları eski günlerin hatırına oynayabilir ama öyle defalarca oynanacak bir oyun olmadığını da söyleyeyim. Bir paket cipsinizi ve içeceğinizi alırsınız, onlar bitene kadar zaten sıkılmış olursunuz. Bu arada The Game Awards 2023'de nasıl oldu da "Arkadaşlarla En İyi Oyun" kategorisinde aday gösterildi anlamış değilim.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 01:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2023 20:35
Bu oyun bir önceki Arcade versiyonunun devamı. Bunu eski tarz arcade beat'em'up tarzında ele almanız gerekiyor. O tarzı sevenler beğenir, diğerleri zaten hiç bulaşmasınlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2023 10:27
Öncelikle bu oyun 3+ yaş için yapılmış bir oyun yani bu bir çocuk oyunu, incelemeyi yaparken buna hiç dikkat edilmemiş. Ayrıca bu tarz bir oyunu klavye ile oynamaya çalışmak da ayrı bir durum.
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2023 22:54
Aday gösterilmiş aday ne 3+ yaşından bahsediyorsun sektörü 3+ yaş grubu mu idare ediyor?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Asterix And Obelix: Slap Them All 2
İlginizi Çekebilir