Asus el konsolu ROG Ally

Fatih Arslan 3.04.2023 - 23:22
1 Nisan'da duyurulan ve şaka olduğu düşünülen Asus el konsolu ROG Ally, yapılan açıklamalarla gerçek olduğu ortaya çıktı.

1 Nisan'da Asus ROG Youtube kanalından ilk kez el konsolunu sürpriz bir şekilde duyurdu. Gerek tarihin 1 Nisan olması gerekse herhangi bir fiyat ve detayların açıklanmaması hayranlar arasında bir şaka olabileceği izlenimini uyandırdı. Asus el konsolu ROG Ally, firmanın Twitter'dan yaptığı paylaşım ile gerçek bir ürün olduğu anlaşıldı.

Asus el konsolu Rog Allt, Steam Deck alternatifi olailir mi?

Aynı zamanda Asus paylaştığı Tweet'inde oyuncularla, ön siparişlerin başlangıç tarihinden rahatça haberdar olabilmeleri için bir kayıt link'i de paylaştı.

Youtuber Dave2D, kendi Youtube kanalından paylaştığı videoda ürün hakkındaki ilk izlenimlerini paylaştı.

Youtuber, ROG Ally el konsolunu piyasada rakip olarak çıkabileceği ürün olan Steam Deck ile karşılaştırdı.

Videosunda ürünün Steam Deck'e karşın oyun performansının gözle görülebilir şekilde yüksek olduğunu belirtti. Cihazda AMD tarafından geliştirilen işlemci ve ekran kartının bir arada bulunduğu son model bir APU bulunduğunu aktardı. Steam ve Epic Games mağazalarıyla uyumlu bir şekilde çalışan ürün, rakibi Steam Deck'in kendi işletim sistemi olan SteamOS'in aksine Windows 11 işletim sistemini kullanıyor.

Ekran boyutu Steam Deck ile aynı ve yedi inç olan Asus el konsolu ROG Ally, 1920x1080 piksel çözünürlüğü ve 120 Hz ekran yenileme hızının yanı sıra, daha hafif, ufak ve sessiz olmasıyla da rakibini geride bırakıyor. Analog yerleşimi olarak da Steam Deck'in aksine asimetrik bir düzen tercih edilmiş.

Hali hazırda fiyat bilgisi ve çıkış tarihi paylaşılmayan ve özellikleriyle göz dolduran ürün, şu an göründüğü kadarıyla Steam Deck'e oldukça dişli bir rakip olacağa benziyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 13:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.04.2023 19:53
Başkanımız son kararname ile ülkede ucuz birşey bırakmadı. 10 dolara ithal edilen ürün bile artık 100 dolar üstünden vergilendirilcek.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.04.2023 08:52
1000 dolores olsa fiyatı Steam Deck ile rakip olur bizde camdan bakar ekmek banarız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Asus el konsolu ROG Ally
İlginizi Çekebilir