1/2

Asus GL702VM - Video İnceleme

Ersin Kılıç 14.08.2017 - 15:04
Asus GL702VM GC151T modelinin teknik özelliklerine göz atıyor ve oyun testlerini yorumluyoruz.
Günümüzde artık oyunculuk terimi, bir hobi olmaktan çıkıp, adeta bir meslek, profesyonel bir uğraş haline geldi. Özellikle PC oyun pazarının son yıllarda inanılmaz bir büyüme kat etmesi ve E-Spor’un ciddi manada yaygınlaşması ile birlikte oyuncular da profesyonel ürünlere daha fazla bütçe ayırmaya, dolayısı ile de pazarın ciddi anlamda büyümesine neden oldu. Tabii ki PC oyun pazarı, yeteneğe baktığı kadar kullanılan donanımın kalitesine de bakıyor. Özellikle PC’nin performansı, direk olarak oyundaki başarıya da katkı sağlayabiliyor. PC oyunculuk pazarının lider firmalarından biri olan Asus da, hem oyuncu donanımlar, hem de dizüstü bilgisayarları ile oyuncuların ihtiyaçlarına karşılık verebiliyor.


Asus’un GL serisi laptop modellerinin en yenilerinden biri olan GL702VM-GC151T modeli ise bugün inceleme masamıza konuk oldu. Asus’un iddialı hatta kimi zaman abartılı tasarım çizgisinden uzak, çok daha sade ve şıklığa önem veren bir model olan GL702VM modeli, sade görüntüsünün altında ciddi bir performans ve kalite barındırıyor. 17.3 inç’lik IPS panelli bir ekran ile birlikte gelen Asus GL702VM, IPS panel sayesinde 178 dereceye kadar renklerde ciddi bir kayıp olmadan kaliteli bir görüntü sunmayı başarıyor. Ayrıca ekranın G-SYNC desteği sayesinde görüntüde kırılma olmadan kaliteli ve kırıksız bir görüntü karşımıza çıkıyor. Ayrıca ekranın etrafındaki çerçevelerin 17mm yanlarda ve 13mm üstte olmak üzere incecik olması, çok daha tok bir görüntü oluşmasını sağlıyor.

Asus GL702VM - Video İnceleme
Performans tarafında ise Asus GL702VM-GC151T modeli Intel’in 7. Nesil Core i7 7700HQ işlemcisi ile birlikte geliyor. 2.8 GHz’de çalışan Core i7 7700HQ, Turbo Boost’ta ise 3.8 GHz’e kadar çıkabiliyor ve gerekli anlarda yeterli performansı gösterebiliyor. Tabii ki elimizdeki ürün bir oyuncu Laptop’u olduğu için en önemli parça tabii ki ekran kartı. Nvidia’nın yeni nesil Pascal mimarili GeForce GTX 1060 ile birlikte gelen Asus GL702VM-GC151T günümüz oyunlarının büyük çoğunluğunu, neredeyse Ultra ayarlarda 30-60 FPS arasında çalıştırmayı başarıyor. Hatta yukarıdaki inceleme videosunda da izleyebileceğiniz üzere yapım GTA V’i tüm ayarlar en üst seviyedeyken 60 FPS’de çalıştırmayı başarıyor.