ASUS microATX Anakartlarını Tanıttı

Merlinin Kazanı 26.02.2013 - 18:16
Tümleşik grafik yongalarıyla dikkat çeken, USB 3.0 Boost teknolojisi ile yüksek hızlarda veri transferi yapabileceğiniz yeni microATX anakartlarla tanışın
İşlemcideki tümleşik grafik yongasının tüm nimetlerinden faydalanabileceğiniz, USB 3.0 Boost teknolojisi ile inanılmaz hızlarda veri transferi yapabileceğiniz yeni microATX anakartlarla tanışın.
ASUS, Intel ve AMD işlemcilerdeki tümleşik grafik yongalarının tüm nimetlerini sonuna kadar değerlendirmeniz için, üzerinde HDMI ve DVI çıkışları yer alan ve ASUS USB 3.0 Boost teknolojisi ile güçlendirilmiş USB 3.0 girişli yeni microATX anakart modellerini duyurdu. Ayrı bir ekran kartına duyulan ihtiyacı minimuma indiren yeni anakartlar, ev sineması sistemi için kullanılacak bilgisayar (HTPC) kurmak isteyenler için ideal çözümler sunuyor.

Tümleşik grafik Yongasının Nimetlerinden Faydalanın
Intel’in en son nesil 22nm işlemcilerinde Intel HD 4000, AMD’nin FM2 soket Athlon ve A Serisi işlemcilerinde ise harici ekran kartı seviyesindeki AMD HD 7000 tümleşik grafik yongaları bulunuyor. Bu işlemciler, harici bir ekran kartına ihtiyaç duymadan iyi seviyede 2D ve 3D grafik performansı sergileyip, yeni bir sistem kurmak isteyenlerin maliyetlerini düşürüyorlar.
ASUS’un yeni microATX anakartları Intel ve AMD işlemci ailelerine özel modellerden oluşuyor. Tüm yeni modellerde hem HDMI, hem de DVI çıkışı yer alıyor. HDMI çıkışı ile yeni nesil HDTV’lere bağlantı mümkün olurken, DVI ile de yüksek performanslı monitörler kullanılabiliyor. ASUS B75M-A, H61M-PLUS, H61M-A/USB3 ve H61M-A modelleri Intel işlemciler için geliştirilen microATX anakartlar olurken, A85XM-A, A55M-A/USB3 ve A55M-A modelleri de AMD işlemci ailesi için geliştirildi. MicroATX boyutlarındaki bu yeni anakartlar soğutma ihtiyacını da en aza indirerek, ev sinema sistemleri ve benzeri görevler için kullanılacak ufak boyutlu bilgisayarlar için çok uygun birer çözüm oluyor.

ASUS microATX Anakartlarını Tanıttı
USB 3.0 Boost ile Çok Daha Hızlı Veri Transferi
USB 3.0 arayüzü USB 2.0’a göre 10 kat daha hızlı veri transferi yapabiliyor. ASUS’un yeni duyurduğu microATX anakartlar bunun da üzerine çıkarak ASUS’a özgü USB 3.0 Boost teknolojisine sahipler. Bu teknoloji sayesinde USB 3.0 girişlerinden, standart USB 3.0 arayüzüne göre 1,7 kat daha hızlı veri transferi yapılabiliyor.

USB 3.0 Boost teknolojisi, standart USB 3.0 arayüzünün aksine birden fazla kanalı paralel olarak kullanarak veri transfer hızını artırıyor. Bu işlem için USB 3.0 Boost, endüstri standardı UASP (USB Attached SCSI Protocol) protokolünü kullanıyor. USB 3.0 Boost bu sayede USB 3.0 bağlantısının tüm bant genişliğini kullanıp büyük boyutlu verilerin transferinde önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlıyor. UASP standardını kullanabilmek için kullandığınız sürücünün de UASP destekli olması gerekiyor. ASUS tüm sürücülerin UASP destekli olmadığından yola çıkarak, USB 3.0 Boost teknolojisine özel bir “Turbo” modu da ekledi. Bu mod ile UASP destekli olmayan sürücülerde bile USB 3.0 üzerinde veri transfer hızı artıyor.

USB 3.0 Boost teknolojisi yeni duyurulan anakartlar arasında Intel tabanlı ASUS B75M-A, H61M-PLUS ve H61M-A/USB3 ve AMD tabanlı A85XM-A ve A55M-A/USB3 modellerinde bulunuyor.

Kaliteli Bileşenler ile Uzun Ömür ve Dayanıklılık

ASUS’un ev eğlencesi için geliştirdiği anakartlarda 105 derece sıcaklıkta 5000 saat boyunca çalışabilen yüksek kaliteli katı kapasitörler kullanılıyor. Bu da geleneksel kapasitörlere göre 2,5 kat daha uzun ömür anlamına geliyor. Bunun yanı sıra, bu kapasitörler yerine getirmesi bir hayli güç olan Japon Endüstri Standartlarına da uyumlu. Bu standartlar uyarınca, kapasitörler ortalama 65 derece sıcaklığın altında, sürekli olarak 50 yıldan fazla çalışabiliyorlar. Tüm modellerde uzun ömür ve zaman içinde yaşanabilecek korozyonu önlemek için krom oksit kaplama paslanmaz çelik giriş çıkış portları yer alıyor.

ASUS’un yeni microATX anakart modellerinin Türkiye’de Nisan ayında raflardaki yerini alması bekleniyor.

- Basın Bülteni
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 01:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
ASUS microATX Anakartlarını Tanıttı
İlginizi Çekebilir