Asus Republic of Gamers yeni ürünlerini CES 2022'de duyurdu

Ersin Kılıç 5.01.2022 - 13:05
Yenilikler arasında en son AMD, Intel ve NVIDIA yongaları, ilk kez sunulan özellikler ve yenilenen oyuncu ekipmanları bulunuyor

ASUS Republic of Gamers (ROG) bugün, CES 2022’de düzenlediği FPS temalı sanal lansman etkinliği For Those Who Dare: The Rise of Gamers’ta oyunculara yönelik en yeni ürünlerini ve ekipmanlarını tanıttı. ROG bu etkinlikte türünün ilk örneği çok sayıda ürünü, oyun deneyimini en etkileyici hale getirecek yeni çevre birimlerini, geniş harita ve yeni hikâye ile güncellenen ROG Citadel XV’i ve çok sayıda yeni ROG çantasını katılımcıların beğenisine sundu. Oyunculara sunulan geniş yenilikler arasında ROG Fusion II 500 ve 300 oyuncu kulaklıkları; ROG Strix Flare II Animate ve Strix Flare II oyuncu klavyeleri; ROG Chakram X oyuncu mouse’u; ROG Swift 360Hz PG27AQN, ROG Swift OLED PG42UQ ve PG48UQ oyuncu monitörleri; ROG Rapture GT-AXE16000 oyuncu router’ı ve ROG Archer çantalar bulunuyor.

Oyuncular için öne çıkan yenilikler

ROG Fusion II 500 ve 300 oyuncu kulaklıkları

Asus Republic of Gamers yeni ürünlerini CES 2022'de duyurdu

ROG Fusion II 500 oyuncu kulaklığı Quad DAC™ teknolojisine sahip yüksek çözünürlüklü ESS 9280 ile kullanıcılara oyunlarda rakipsiz ses kalitesi sunuyor. Etkileyici sanal 7.1 çevresel ses sunan bu kulaklıklar 50 mm ASUS Essence sürücüleriyle güçlü baslar ve gerçekçi sesler oluşturuyor. Oyun içi iletişim de sektör lideri Yapay Zeka Destekli Gürültü Önleme ve Yapay Zeka Destekli Işın Hüzmeleme özellikleri sayesinde seviye atlıyor. Fusion II 500’deki oyun içi sohbet ses düzeyi kontrolü özelliği, oyuncuların en heyecanlı anlarda arkadaşlarıyla net iletişim kurmasını sağlıyor. 3,5 mm ses kablosunun yanı sıra USB-C® ve USB-A bağlantıları sayesinde bilgisayarlarla, Mac’lerle, PlayStation®, Nintendo Switch™, Xbox ve mobil cihazlarla uyumluluk sağlanıyor. Fusion II 300; 3,5 mm bağlantı ve oyun içi sohbet ses düzeyi kontrolü özellikleri dışında Fusion II 500 ile tamamen aynı.

Rahat ve hafif Fusion II serisi kulaklıklardaki ergonomik kulak yastıkları kulağa mükemmel oturuyor. Her iki model de 16,8 milyondan fazla renkli RGB aydınlatma ile heyecan verici ve benzersiz kişiselleştirme seçenekleri sunuyor.

ROG Strix Flare II Animate ve Strix Flare II oyuncu klavyeleri

Asus Republic of Gamers yeni ürünlerini CES 2022'de duyurdu

ROG Strix Flare Animate II oyuncu klavyesi, AniMe Matrix LED ekrana sahip ilk klavye. Kullanıcılar bu ekranda kişiye özel görüntüler ve animasyonlarla benzersiz bir şekilde kendi tarzlarını yansıtabiliyor. Bu şık klavyenin sol üst köşesinde metal medya tuşları ve ses düzeyi kontrolleri bulunuyor. Çıkarılabilir ergonomik bilek desteği ve yerleşik ışık dağıtıcı gibi ekstra özellikler de yer alıyor.

Strix Flare Animate II, 8000 Hz sorgu oranı ile 0,125 ms tepki süresi sunuyor. Bu süre en yakın rakipten 8 kat daha kısa. Tüm tuşlar değiştirilebilen ROG NX Mekanik Anahtarlar ile donatılmış durumda. Kullanıcılar kendi tercihlerine göre farklı anahtarlara geçiş yapabiliyor. Dayanıklı ROG PBT Doubleshot Tuş Başlıkları orta yükseklikteki profilleri ve kısa saplarıyla tuşların çok daha az sallanmasını sağlıyor. Yarı saydam ROG metinler ise RGB aydınlatma ile parlıyor. ROG Anahtar Sabitleyici mekanizma ise sürtünmeyi azaltarak tuşlara daha rahat basılmasını ve uzun tuşların daha sabit durmasını sağlıyor. Ayrıca yerleşik ses emici köpük de yazı yazarken rahatsız edici ses çıkmasını engelliyor. Strix Flare Animate II, USB geçiş bağlantısı ile diğer cihazlar için kullanışlı bir bağlantı noktası görevi de görüyor.

Strix Flare II oyuncu klavyesi, Strix Flare Animate II ile büyük ölçüde aynı. Strix Flare II’de sadece AniMe Matrix LED ekran, değiştirilebilir anahtarlar ve bilek desteği için ışık dağıtıcı bulunmuyor. Renkleri ayarlanabilen ROG logosuna sahip modelde ROG NX Mekanik Anahtarlar ve ROG PBT Doubleshot Tuş Başlıkları yer alıyor.

ROG Chakram X oyuncu mouse’u

Asus Republic of Gamers yeni ürünlerini CES 2022'de duyurdu

Chakram X kablosuz oyuncu mouse’u ROG AimPoint sensörüne sahip ilk model olma özelliğini taşıyor. ROG tarafından geliştirilen bu optik sensör 36.000 dpi ve 8000 Hz gerçek sorgu oranıyla hızı ve hassaslığı yepyeni bir seviyeye çıkarıyor. AimPoint sensör sektör ortalaması olan %3’ün çok altındaki %1 oranında komut başına döngü sapmasıyla rakipsiz hassaslık sunuyor. Sensörün hassaslık düzeyi mouse’un altındaki DPI düğmesiyle veya oyun oynarken tekerlek ile ayarlanabiliyor. Chakram X; kablolu USB, düşük gecikme süreli 2,4 Ghz RF ve Bluetooth® ile üç farklı bağlantı moduna sahip.

Chakram X’teki yeni içbükey joystick tasarımı önceki modele göre daha rahat bir tutuş ve kullanım sunuyor. Kullanıcılara oyun kumandası düzeyinde kontrol olanağı sunan bu joystick ister analog ister dijital modda kullanılıyor. Dört adet düğme de A, B, X, Y düğmelerinin görevini görebiliyor. Üstteki sol ve sağ mouse tuşları sahip oldukları mafsallı mekanizma ile hızlı tepki ve rahat bir dokunma hissi sunuyor. Güncellenen İttirerek Sabitlenen Anahtar Yuvası II tasarımı şimdi hem 3 pimli hem de 5 pimli optik anahtarların kullanım esnasında değiştirilmesine izin veriyor. Böylece oyuncular tıklama gücünü kendilerine göre ayarlayıp mouse’un ömrünü uzatabiliyor.

Vidasız manyetik üst kapak ve düğmeler; anahtarlara, kişiselleştirilebilen logoya ve kablosuz RF alıcı yuvasına kolay erişim sağlıyor. Chakram %100 PTFE mouse ayakları ve ROG Paracord ile şarj halindeyken bile pürüzsüz ve kesintisiz hareket imkanı veriyor. Şarj edilebilen pili USB veya kablosuz Qi ile doldurmak da mümkün.

ROG Swift OLED PG42UQ ve PG48UQ oyuncu monitörleri

Asus Republic of Gamers yeni ürünlerini CES 2022'de duyurdu

ROG Swift OLED ekran serisi dünyanın Mikro Doku kaplamalı ilk 42 inç OLED oyuncu monitörü olan Swift OLED PG42UQ ve 48 inçlik daha büyük Swift OLED PG48UQ ile çok daha etkileyici bir deneyim yaşamak isteyen kullanıcıların taleplerini karşılıyor. Her iki ekran da 120 Hz’de 4K görüntü verebiliyor. OLED teknolojisinin tüm nimetlerinden yararlanan modeller 1.000.000:1 kontrast oranı, 0,1 ms tepki süresi, gerçek 10 bit renk ve %98 DCI-P3 renk kapsama oranı gibi özelliklere sahip. Ürünler ayrıca fabrikada önceden kalibre edilerek Delta E < 2 renk doğruluğu yakalanıyor.

Diğer OLED ekranların aksine, ROG Swift OLED serisi monitörlerin panel yüzeyinde yeni yansıma önleyici Mikro Doku kaplama bulunuyor. Parlamayı azaltan bu kaplama sayesinde kullanıcılar ekrandaki netleri daha doğru şekilde görebiliyor. Bu ekranla ayrıca, özel bir soğutma bloğu ve hava akışı için tasarlanan iç dizilimden oluşan benzersiz termal çözüm sayesinde ısı dağıtımını en uygun şekilde yapıyor. Bu sistem çalışma sıcaklığını 50°C’nin altına (rakip modellerden %16’ya kadar daha düşük) getiriyor ve bu halde 900 nit maksimum parlaklık sunuyor.

Swift OLED ekranlarda bulunan HDMI® 2.1 FRL bağlantı noktası oyunculara 48 Gbps bant genişliği sunuyor ve renk alt örnekleme olmadan 4K 120 Hz görüntüler sunuyor. Konsol oyuncuları da son derece akıcı, gecikmesiz görüntüler için değişken yenileme hızı ve otomatik düşük gecikme modundan yararlanabiliyor. Ayrıca Swift OLED ekranlarda iki adet HDMI 2.1, iki adet HDMI 2.0, DisplayPort™ 1.4 gibi geniş bağlantı seçenekleri ve bir de USB bağlantı merkezi bulunuyor. 

ROG Swift 360Hz PG27AQN NVIDIA e-spor monitörü

Asus Republic of Gamers yeni ürünlerini CES 2022'de duyurdu

ROG Swift 360Hz PG27AQN NVIDIA G-SYNC® e-spor monitörü NVIDIA Reflex teknolojisini kullanıyor. Dünyanın ilk 1440p, 360 Hz ekranına sahip olan bu model kristal netliğinde görüntülerden ve ulta yüksek hızdan ödün vermeyerek rekabette avantaj sağlayan bir oyun deneyimi sunuyor. Ultra hızlı IPS teknolojisiyle donatılan ürün bir LCD monitör için son derece hızlı bir tepki süresine sahip. Bu teknoloji daha yüksek çift kırılıma ve daha düşük viskoziteye sahip yeni bir tür likit kristalden yararlanıyor. Böylece ışık daha hızlı açılıp kapabiliyor ve arka aydınlatmadaki ışık yansıtılıyor. Daha yüksek verimlilik için özel olarak dizilen likit kristal molekülleri hızı ve tepki süresini iyileştiriyor.

Geleneksel ekranlarda likit kristallerin ekranın sol üst köşesinden sağ alt köşesine kadar açılıp kapanması için tek katmanlı bir voltaj sürücüsü bulunur. ROG Swift PG27AQN’de ise bunun için çift katmanlı bir voltaj sürücüsü bulunuyor. Böylece likit kristaller sol üstten sağ alt köşeye kadar aynı anda açılıp kapanıyor. Bu da görüntülerin daha akıcı ve tutarlı olmasını sağlıyor.

NVIDIA G-SYNC teknolojisini kullanan PG27AQN değişken hız aşırtma sayesinde son derece akıcı görüntüler sunuyor ve hızlı tepki veriyor. Bu da monitörü rekabetin yoğun olduğu oyunlar için mükemmel kılıyor. NVIDIA Reflex Analyzer aracı da NVIDIA Reflex özellikli bir mouse ile birlikte kullanıldığında sistemin uçtan uca gecikme süresini ölçme fimkanı veriyor.

ROG Rapture GT-AXE16000 oyuncu router’ı

Asus Republic of Gamers yeni ürünlerini CES 2022'de duyurdu

ROG Rapture GT-AXE16000 dünyanın ilk dört bant Wi-Fi 6E oyuncu router’ı. ASUS mühendisleri dört bandın (2,4 Ghz, iki adet 5 Ghz ve 6 Ghz) tüm potansiyelinden yararlanmayı başardı. 5 Ghz ve 6 Ghz bantlarındaki 160 Mhz kanallarında en yüksek hızı elde ettiler. ROG Rapture GT-AXE1600’daki amiral gemisi yeni nesil Broadcom WiFi yonga seti ve işlemci maksimum ağ performansını %18[2] artırarak yıldırım hızında veri aktarımına ve en uygun oyun deneyimine olanak veriyor. ASUS RF teknolojisi ve ASUS’a özgü diğer teknolojilerle birlikte, RangeBoost Plus WiFi ASUS’un gelişmiş özelliklerinden yararlanarak sinyal menzilini ve kapsama alanını %38’e kadar artırıyor.

Rapture GT-AXE16000’da iki adet 10 Gbps bağlantı noktası, bir adet 2.5 Gbps WAN bağlantı noktası ve dört adet 1 Gbps LAN bağlantı noktası dahil birçok bağlantı seçeneği bulunuyor. Rapture GT-AXE16000’in dört bant özelliği kullanıcılara AiMesh sistemi için daha fazla seçenek sunuyor. WiFi 6E cihazlarına sahip kullanıcılar, 5 Ghz bantlarından birini merkezi router’a arka plan bağlantısı için kullanabiliyor. Böylece diğer üç bant cihaz bağlantılarına kalıyor. Ayrıca 6 Ghz bandını da başka bir WiFi 6E router’ı ile birlikte arka plan bağlantısı için kullanmak mümkün. Böylece router’lar arasında daha net ve hızlı bir aktarım sağlanarak en uygun ağ sistemi deneyimi elde edilebiliyor. 

Basın Bülteni

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Asus Republic of Gamers yeni ürünlerini CES 2022'de duyurdu
İlginizi Çekebilir