Asus ve Intel işbirliği Performans gününde detaylandırıldı

Ersin Kılıç 11.06.2022 - 13:08
Asus, Intel işbirliği ile ülkemizde bir basın toplantısına imza attı ve performans, soğutma gibi konular hakkında detaylı bilgi verdi.

Asus hafta içinde İstanbul Şile taraflarında oldukça özel bir basın toplantısına imza attı. Bu toplantıda Intel 12. nesil işlemcilerden gücünü alan Asus laptop modelleri ile yapılan işbirliğinden ve performans detaylarından bahsedildiği gibi Asus'un bu laptop modellerinde kullandığı soğutma sistemleri hakkında da bilgi verildi.

Asus pazar payı hakkında bilgiler verdi

Asus ve Intel tarafından önemli isimlerin katıldığı toplantıda öncelikle Asus'un pazar payı hakkında bazı bilgilere verildi. EAMA Doğu bölgesinde geçtiğimiz yıla göre pazar payının %20 oranında arttırıldığı, Asus Oled market pazar payının 2021 itibari ile %68'e yükseldiği ve Laptop tarafındaki OLED ekran kullanımında firmanın dünya birincisi olduğu belirtildi.

Yine aynı şekilde ROG, Strix gibi markalar ile yıldan yıla yakalanan büyüme oranlarına ve insanların laptop alırken dikkat ettikleri konular nezdinde hareket edildiğinin de altı çizildi. Daha önce ise Intel 12.nesil işlemcilerin yeni modellerde yakaladıkları performans artışı ve laptop modellerinin soğutma performansına değinildi.

Asus ve Intel işbirliği Performans gününde detaylandırıldı

Verilen bilgilere göre Intel'in 12.nesil i7 H serisi (i7 12700H) 11th nesil i9 serisine (i9 11900H) göre çok daha performanslı çalışıyor Verilen tabloda i7 12700 H modelinin 5.345 skorunu yakalarken i9 11900H modelinin ise 4.878 aldığını görüyoruz. Aradaki fark ile bu iki model arasındaki performans artışına da dikkat çekilmiş.

Yine aynı şekilde 12. nesil i5 H serisinin 11. nesil i5 U serisine göre 2.5 kat daha performanslı çalıştığı belirtildi.  Yeni laptop modellerinde termal soğutma tasarımı dışında menteşe yapısı ile soğutma performansını arttırmaya devam eden Asus, rakiplerine göre daha sessiz bir soğutma performansına imza attıklarını da raporladı. Öyle ki bir yaprağın yere düşüşü kadar sessiz ifadesine de yer verildi.

Asus ve Intel işbirliği Performans gününde detaylandırıldı

Yeni laptop modellerinde fan tasarımı konusunda da Asus'un yeniliklere imza attığını görüyoruz. Örneğin 2020 yılında çıkan modellerde 59 adet 0.4 ve 0.6mm inceliğinde fan bıçaklarını kullanan firma 2022 yılında 0.2 ve 0.3 mm kalınlığı ile birlikte fan bıçağı sayısını da 57'ye çıkarmış. Üç farklı mod ile çalışan bu fanlar sessiz modda sadece 25 dBA ses seviyesine sahipken standart mod ile 38 dBa ve performans modunda ise 45 dBA değerlerine ulaşıyor. Ayrıca ısı yayılımı ve soğutma boruları ile birlikte %15 ekstra bir soğurma performansı yakalandığı da firma tarafından verilen bilgiler arasında.

Asus'un verdiği bilgilerden öne çıkanlar bu şekilde. İlerleyen günlerde yeni modeller teste geldiğinde daha detaylı bir bilgiyi sizlere verebileceğiz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 00:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
Asus ve Intel işbirliği Performans gününde detaylandırıldı
İlginizi Çekebilir