Asus'un 7 serisi anakartları

Hasan Uğur Nayır 15.03.2012 - 16:39
Asus lansmanından sıcak gelişmeler
Asus tarafından The Game’de düzenlenen etkinliğe Techno-Labs’tan editör arkadaşım Emre Demiray ile birlikte katılıp, Asus’un Intel 7 tabanlı anakartlarını yakından görme imkanına sahip oldum.

Anakart modelleri olarak P8Z77-V Deluxe, P8Z77-V PRO, TUF serisinden Sabertooth Z77, microATX Maximus V Gene tanıtıldı. Kartlarda dikkat çeken teknolojilerden biri Wi-Fi GO! Bu teknoloji ile iPad, Android tablet veya akıllı telefon üstünden masaüstü bilgisayara bağlanarak PC’nizi kontrol edebilir ve içerik aktarımı yapabilirsiniz. Multimedya yönetimi, hızlı dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Wi-Fi GO sanal masaüstü oluşturarak daha fazla kullanım sağlıyor. Hatta bu teknolojiyle birlikte Smart hareket kontrolü var. Hareketli sensor için oyunlar geliştiriliyor, ancak bu oyunların ne olduğu veya ne zaman ise satışa çıkacağı belli değil. Kartlar üstündeki Smart DIGI+ ile güç kontrolü sunuluyor.

Yeni özellikler ve termal zırh

Asus’un anakartlarında dikkat çektiği başka yönleri de ele alırsak; bunlardan biri USB Charger. Bununla birlikte mobil cihazları şarj etme daha hızlı şekilde gerçekleşiyor. USB 3.0 Boost ile daha hızlı kopyalama yapılıyor. USB Bios ile Flash üzerinden kolayca bios güncellemesi yapılabilir. Network iControl ile Network’te akıllı Bandwith ataması sağlanıyor. Asus’un yeni anakart modelleri üstünde Fan Xpert 2 ile fan kontrolleri sağlanıyor ve böylece kullanıcı ayarları değiştirebiliyor. Asus 7 serisi anakartların tümü Intel Smart Response, Intel Smart Connect ve Intel Rapid Start teknolojilerini de içeriyor.

Asus'un 7 serisi anakartları
Anakartlardan Sabertooth Z77 özellikle geliştirilmiş VRM soğutması ile dikkat çekici. Kart üstünde termal zırh var. Yeni seride anakart üstünde ekstra delikler var. Arka ve ön tarafta olan bu delikler sayesinde hava akımı etkin bir şekilde sağlanıyor. Tanıtılan yeni teknolojilerden biri de burada gösterildi. Anakart endüstrisinde bir ilk olarak Fan Overtime ile sistem kapandıktan sonra termal zırh fanları bir süre daha çalışıyor. Bunu aslında araba motorunun çalışması durduktan sonra soğutmasına benzetebiliriz. Yeni bir ilk olarak toz koruyucu da var. Böylece PCIe, bellek ve USB bağlantıları gibi kritik noktalar koruma altına alınıyor.

Maximus V Gene modeli üstünde mini PCIe slotu var. Bu slota birçok ekstra bağlanabiliyor. ROG Exchange ile anakart bilgileri paylaşma imkanı sağlanıyor. Memtweak kit ile istenilen tüm ayarlar bellek üzerinde yapılabiliyor. SupremeFX III teknolojisini unutmamak gerekli bu sayede, bu kartların ses ve ağ trafik yönetimi daha akıcı oluyor.

Asus Türkiye Anakart Ürün Müdürü İlker Bacaksız ile yeni anakartlar üstüne bir röportaj gerçekleştirdik. Kartların çıkış tarihi ve fiyatlarını ve özelliklerini sorduk. İyi seyirler.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 12:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Asus'un 7 serisi anakartları
İlginizi Çekebilir