Atari efsanesi toprak altından geri gelecek

Özgür Yıldız 4.04.2014 - 10:19
ET, phone, home!
1983'ten 1985'e kadar süren ve "Video oyunların çöküşü" olarak nitelendirilen oyun endüstrisinin zor zamanları, görünüşe göre geçmişe gömülecek.

Piyasaya birçok konsolun sürülmesi, PC'lerin piyasaya girişi, enflasyon ve oyun dağıtım kontrolünün kaybedilmesi gibi birçok nedenleri olan bu tarihi olay, belki de en çok Steven Spielberg'ün ünlü filmi E.T.'nin oyununun başarısızlığıyla anılıyor. Özellikle dönemin popüler konsolu Atari 2600'e çıkan bu oyun, endüstrinin saygınlığını yerlerde süründürmesiyle anılıyor.

Atari efsanesi toprak altından geri gelecek
Bu nedenle olsa gerek, Atari firması, 1983 yılında başarısız oyun E.T.'nin milyonlarca kopyasıyla birlikte Atari 2600 konsolu ve Pac-Man oyunuyla birlikte New Mexico'daki bir çöplüğe gömmüştü.

Ancak Fuel Entertainment, Xbox Entertainment Studios ve LightBox Entertainment firmaları, çöplüğü kazıp bu tarihi öneme sahip ürünleri ortaya çıkarmak için başvurdu. New Mexico Çevre Departmanı, bu kazı için izni verdi. Mart ayının sonunda çevre sakinleri, çevre kirliliği yaratacağı gereğiyle projenin iptalini istemişlerdi.

Bakalım yıllar sonra bu kazıdan ortaya neler çıkacak?

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 13:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Atari efsanesi toprak altından geri gelecek
İlginizi Çekebilir