Atari, Wonder'ı satın aldı

Berat Darıcı 12.02.2020 - 02:27
Atari, 2016 yılında Andy Kleinman tarafından kurulan hibrit mobil ve eğlence platformu Wonder'ı satın aldı. Açıklamalar ve daha fazlası bu haberimizde.

Atari, mobil oyun ve eğlence platformu olan Wonder'ı satın aldı. Şimdiye kadar android cihazlar için iddialı hibrit bir platform olarak yoluna devam etmeye çalışan Wonder'ın ömrü Atari tarafından yapılan teklif ile yeni bir döneme kapılarını açtı.

Eski Disney yöneticisi ve girişimci Andy Kleinman tarafından 2016 yılında kurulan Wonder, mobil cihazlarda kendi bakış açısıyla yenilikler getirip hedefleyen bir firmaydı. WonderOS firmanın yarattığı en önemli ürün konumunda. WonderOS yazılımı gücünü Android'den alırken TV ve mobili birleştirmeye çalışıyor. Kendi donanımını şimdiye kadar üretmek gibi bir girişimde bulunmayan şirket, Atari ile beraber bu konudaki eksiğini gidermeyi umuyor.

Atari, Wonder'ı satın aldı

Wonder'ın yatırımcıları arasında eski NBA oyuncusu Baron Davis, Atari'nin orijinal kurucusu Nolan Bushnell, Shakira, Gerard Pique, 1983 - 1999 yılları arasında Sega'nın eski Başkanı ve CEO'su Hayao Nakayama ve yine NBA'den tanıdığımız David Stern gibi ünlü isimler bulunmakta. Satın almanın fiyatlandırılmasıyla ilgili resmi bir açıklama ise yok.

Mobil oyun işini büyütmeye kararlı olan Atari, ev donanım pazarına da girmeye devam edecek. Wonder'ın satışıyla alakalı Kleinman, şirketi neden sattığına yanıt olarak “iyi bir fırsattı” dedi. “ Bağımsız bir şekilde bu işi yapmamız çok zordu. Teknoloji ve planlarımızı pazara sunmak için bizlere kaynak ayırabilecek temelleri sağlam ve güvenilir bir ortakla yola devam etmenin daha sağlıklı olacağına karar verdim ” dedi.

Atari, Wonder'ı satın aldı

Atari neler planlıyor?

Görünüşe göre New York merkezli Atari, mobil ve konsol oyun deneyimlerini birleştirmek için WonderOS'u kullanmayı planlıyor. Atari, 7 Haziran 1972 tarihinde kurulmuş olup günümüzde de video oyun şirketi markası olarak devam etmektedir. Atari, WonderOS'u yol haritasına dahil ederek oyun ve eğlence sistemlerinin yeteneklerini geliştirip, erişimlerini kolaylaştırmayı hedeflemekte. Sizce bunu başarabilir mi?

Atari CEO'su Frédéric Chesnais yaptığı açıklamada, Atari'nin WonderOS ile beraber mobil oyun dünyasında güçlü bir rolünün olduğunu söyledi. WonderOS sayesinde atarinin içine mobil entegrasyonunu çok daha kolay yapacaklarını ve geleceğin 5G hücresel veri ağları ile mobil olarak çok daha fazla başarıya imza atacaklarını dile getirdi. WonderOS resmi web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl 25 çalışanı ile yollarına devam etmekte olan Wonder'ın daha fazla çalışanla mı yollarına devam edeceği yoksa küçülmeye mi gideceği ise bilinmeyenler arasında.

PS5'in 3D ses özelliği ve detayları

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 00:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Atari, Wonder'ı satın aldı
İlginizi Çekebilir