Atari, AtariBox'un bilinmeyen nedenlerden ötürü ön siparişi kesti

Mehmet Atilla Turan 15.12.2017 - 19:41
Klasik Atari, klasik beklentiler

Birkaç gün önce yayınladığımız haberde AtariBox'un kısa bir süre içinde satışa sunulacağından bahsetmiştik. 14 Aralık'ta başlanması beklenen satışlar, nedeni bilinmeyen sebepler yüzünden durdurulmuş bulunuyor. Atari ise bu sorunun nedenini, kullanıcı kitlesine açıklamadı.

AtariBox'un satışları bir süreliğine kapandı

Linux bazlı ve AMD tarafından güçlendirilen AtariBox, bir nevi Nintendo Entertainment System ve Super Nintendo Entertainmet System'in "Classic Mini" versiyonlarına benzeyen bir makine olacak. Atari'nin klasik oyunları ile beraber piyasaya sürülen yeni indie türündeki yapımlar, AtariBox'ta sorunsuzca oynanabilecek. Eski konsolları seven ve yeni oyunlara da meraklı olanlar için muhteşem bir konsol olsa da, Atari, şimdilik yaşanan sorunlardan dolayı satışları ve üretimi durdurdu.

Resmi sitesinde yayınlanan bilgilere göre Atari, önemli bir kısmın tam yerine oturmadığını ve satışa şimdiden başlanırsa çoğu makinenin sorunlu olacağını belirtti. Farklı bir çıkış zamanı ve planlarının olduğunu belirten Atari, yaşanan aksamadan dolayı da özür diledi. Yaklaşık 20-25 sene öncesinde Atari Jaguar'ı çıkararak iflas eden Atari, tekrar video oyun marketine AtariBox'la adamını atmıştı, fakat yine piyasada ne kadar kalacağı hiç kimse tarafından bilinmiyor

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2017 09:54
Fiyatı makul olursa tutar, piyasaya farklı bir hava gelmesi iyi olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2017 17:28
çok saçma bir adım hayır ataride ne oynayacağız mariomu
MK Okuru
MK Okuru 18.12.2017 14:24
Yeni indie oyunları oynayacaksin . Yazıyı okusaydın keşke.
Kalan Karakter: 300 Gönder
AtariBox, bilinmeyen nedenlerden dolayı satışa ara verdi
İlginizi Çekebilir