Atari'nin yeni projesi AtariBox'un piyasaya sürülmesine az kaldı

Mehmet Atilla Turan 12.12.2017 - 11:25
Linux bazlı sistem şimdiden ilgi görmeye başladı

Birkaç ay önce Atari tarafından yeni bir proje üzerinde çalışıldığı belirtilmişti. AtariBox adındaki bu proje, ilk konsolları olan Atari 2600'ün günümüze uyarlanacak şekilde tasarlanmıştı.  IndieGoGo sayfasında on binlerce takipçisi ve destekçisi olan Atari ise, AtariBox projesini halka sunmaya hazırlıyor.

14 Aralık, AtariBox için bir dönem noktası olacak

Başta ne olacağı hakkında soru işaretleri bırakan Atari, zaman ilerledikçe üzerinde çalıştıkları projenin tam olarak ne üzerine kurulu olduğunu gösterdi. Daha çok indie tarzındaki yeni yapımların ve Atari'nin eskiden sahip olduğu klasik yapımları (örneğin Pitfall veya Yar's Revenge) oynatabilecek bir makine olduğunu sitelerinde belirtmişlerdi. Linux işletim sistemine sahip olan AtariBox, 14 Aralık'ta ön siparişe açılacak, fakat satılacak konsolların sayısı bir hayli sınırlı. Atari'nin, konsolu gelecek sene seri üretime geçirmesi planlanıyor, bu sayede konsolun diğer kişilere ulaşılması da sağlanacak.

Günümüzde herhangi bir teknolojik alette bulunan Wi-Fi teknolojisinin de AtariBox'da yer alması planlanıyor, bu sayede yeni oyunlar indirebilecek ve sahip olduğunuz oyunları güncelleyebileceksiniz. AtariBox'un her ne kadar görsellerle beraber nasıl bir şeye benzediğini görsek de, halen konsolun nasıl bir arayüzü olduğu bilinmemekte. 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 15:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2017 03:29
Bildiğin emulator. Millet niye para verip alsın? Baktılar gplayde falan da ilgi çok, kaymağını yemeye kalktılar. Bunu alsa alsa Murat abi alır, o da koleksiyona eklemeye. Oyun oynamak için satın alanlar bariz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.12.2017 12:19
çöp
Kalan Karakter: 300 Gönder
AtariBox, yakında ön siparişe açılacak
İlginizi Çekebilir