Atari'nin yeni konsolu NES Classic gibi olacak

Ersin Kılıç 17.07.2017 - 14:27
Ataribox hakkında yeni bilgiler geldi
Son dönemde yeteri kadar ağırlığını koyamasa da oyun dünyasının en köklü firmalarından biri olan Atari, geçtiğimiz aylarda yeni bir konsol müjdesi vermiş ve oyun severleri heyecanlandırmıştı. E3 fuarında duyurusu gerçekleştirilen Ataribox hakkında duyuru sırasında fazla detay verilmese de konsolun klasik oyunlar üzerine odaklanacağını anlamıştık. Yeni bilgiler gelen Ataribox'un tam olarak bu tema üzerine ilerleyeceği de resmiyet kazanmış oldu.

Atari 2600 ya da ülkemizde Kara Kutu olarak bilinen konsol temel alınarak geliştirilen Ataribox, tıpkı Nintendo'nun çıkarmış olduğu NES Classic gibi bir görev üstlenecek. Konsolun iki farklı versiyonu çıkacak. Sadece tasarım anlamında değişim gösterecek olan bu versiyonlardan birisi kırmızı ve siyah temasına sahip olurken diğerinde ise ahşap kaplama ön plana çıkacak.

Konsolda ayrıca yeni giriş çıkış ünitelerinin de destekleneceği belirtilmiş. Yani konsol üzerinde SD Kart yuvası, HDMI ve 4 adet USB yuvası bulunacak. Henüz detaylı açıklama yapılmasa da bazı yeni içeriklerin yayınlanacağı bu konsolda tabi ki klasikleşen Atari oyunlarına da yer verilecek. Son olarak yakında çok daha fazla bilgi verileceği de gelen açıklamalar arasında.

Atari'nin yeni konsolu NES Classic gibi olacak
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 11:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2017 16:49
Boş muhabbetmiş yani. Nerdee bunlarda yeni konsol yapacak cesaret
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2017 18:57
Tam nes classic gibi olacağını sanmıyorum. Zaten onun gibi bir konsolu yıllardır satıyorlar, öyle olsa bu yeni konsolun bir anlamı kalmazdı:

https://www.amazon.com/Atari-Flashback-Classic-Console-Controllers-2600/dp/B01KV6E6Z2
Kalan Karakter: 300 Gönder
Atari'nin yeni konsolu NES Classic gibi olacak
İlginizi Çekebilir