ATI'nin AMD-Yonga Setlerine Yeni İsimler

Tahir Müstecaplıoğlu 3.06.2010 - 12:31
ATI'nin AMD-Yonga Setlerine Yeni İsimler
HABERİ YOLLAYAN : Sami TÜRK

Kanadalı ekran kartı uzmanı ATI ve Amerikalı işlemci üreticisi AMD'nin birleşmesinin birkaç hafta itibariyle artık tamamen bitirilmesinden sonra, şimdi sıra ürünlere geliyor. Zira yavaş ama kesin olan ilk değişiklikler -herşeyden önce ATI'de- farkediliyor. Buna yonga setlerine verilen yeni isimler de dahil.

AMD, gelecekte ATI'nin geliştireceği yonga setlerini kendi adı altında pazarlamak istediğini beyan etti. Bunun için kuzey köprülerinin tam bir serisi ve çoktan piyasaya sürülmüş yonga setlerinin de isimlendirilmesi değiştirildi. Tüm öncekiler RD580, RD550 ve RD480 olarak isimlendirilecek. İsimlerin değiştirilmesinde artık, "AMD", kod adı ve piyasa segmentiyle belirlenen bir şema kullanılacak.

Piyasa segmentini belirlemek için toplamda dört farklı harf kullanılacak. Burda "X" Multi-GPU-yonga setini, "T"Premium performanslı dahili görüntü birimini, "G" orta sınıf görüntü birimini ve "V" ise dahili yüksek performanslı görüntü birimini ifade edecek.

Mobil işlemci yonga setlerinde ise durum biraz farklı. Bu sahanın ürünleri gelecekte "AMD", "M" ve kod adından teşkil edilecek. Şayet yonga setinin dahili bir görüntü birimi varsa, bu ismin yanına konacak.

ATI'nin Intel için geliştirdiği yonga setlerinde hiçbir şey değişmeyecek. Bu platformda ATI ismi devam edecek.

Kaynağa ulaşmak için TIKLAYINIZ.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
ATI'nin AMD-Yonga Setlerine Yeni İsimler
İlginizi Çekebilir