ATOM beşinci yaşını kutladı!

Yiğitcan Erdoğan 28.05.2013 - 19:08
Nice yıllara ATOM!
ATOM beşinci yaşını kutladı!
Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin Teknokent'inde bundan 5 yıl önce kurulmuş olan Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi, yani kısa adıyla ATOM beşinci yaşını bugün düzenlediği bir etkinlikle kutladı. ODTÜ'de düzenlenen etkinlikte Merlin'in Kazanı da vardı! Dev2Win yarışmasının kazananlarının da açıklandığı etkinlikte Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç ve Türkiye Ekonomi Bankası adına İbrahim Coşkuner de vardı. 3.000 TL'lik birincilik ödülü YNG-Gamebrain ekibinin Pop My Bubbles oyununa gitti.

ATOM beşinci yaşını kutladı!


YNG-Gamebrain ekibi bize bunun 7 aydır katıldıkları üçüncü yarışma olduğunu söyledi. Windows 8 üzerinden geliştirdikleri Pop My Bubbles oyununa çok güvendiklerini dile getiren ekibin yapım süreci bir hayli çalkantılı geçmiş. Yapıma bir noktada tamamen yeniden başlamışlar ve neredeyse bir ay ATOM'da sabahlamışlar. Gelecek planlarını sorduğumuzda ise "Şu an biraz muallakta" yanıtını verdiler.

ATOM beşinci yaşını kutladı!


ATOM'un yöneticisi Emek Kepenek ve Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç'ın da hislerini sorma imkanımız oldu. Kepenek alanlarında ilk ve tek olduklarını ve 5 senede ATOM'dan 10 ekibin şirketleştiğini belirtti. 24 ekibin arasından 10'unun şirketlendirmesini çok iyi olarak nitelendiren Kepenek "İyi bir ekosistem yarattık. Global Game Jam'e başvurular her sene iki katına çıkıyor." ifadelerini kullandı. Gelecek için hizmet ağlarını genişletmenin yanı sıra ATOM'dan çıkan ekipleri uluslararasılaştırma konusunda daha çok çalışacaklarını belirtti. Yantaç ise Microsoft ile ATOM'un geçtiğimiz sene daha yoğun çalışmaya başladığını, amaçlarının normal "hackathon"lardan daha satılabilir işler çıkarmak olduğunu ve bu amaçlarının teoride kalmadığını kaydetti. Endüstrideki bu beraberliğin geliştirilmesini ve Türkiye'nin bu alandaki pazar payının da genişlemesini temenni ettiğini de ekledi.

Biz de ATOM'un beşinci yaşını kutluyor ve nice yıllar diliyoruz!
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 00:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
ATOM beşinci yaşını kutladı!
İlginizi Çekebilir