Avengers: Endgame, Türkiye'de ve dünya genelinde rekorlar kırdı

Ersin Kılıç 29.04.2019 - 13:28
Film birçok rekoru altüst etti

Geçtiğimiz Perşembe günü ülkemizde de gösterime giren Avengers: Endgame filmi hem Türkiye'de hem de dünya genelinde rekorları da altüst etmeyi başardı. Merakla beklenen ve 11 yıllık bir serüveni bir nevi noktalayan film, sinema severlerin salonları doldurmasına sebep oldu.

Avengers: Endgame hem Türkiye'de hem de dünya genelinde rekor kırdı

Henüz ülkemizdeki rakamlar kesinleşmemiş olsa da BoxOfficeTürkiye'nin ilk raporuna göre Avengers: Endgame şimdiye kadar 1 milyon seyirci barajını aşmış durumda. Haftasonunda 950 bin kişiden fazla seyirci toplayan filmin 4 günlük süre sonunda ise 1.3 milyon seyirciyi geçmiş olduğu belirtiliyor. Bu rakamlara göre Avengers: Endgame yabancı film açılış rekoru dışında Nisan ayı için de en iyi açılış rekorunu kırmış durumda. Muhtemelen gün içerisinde ülkemizdeki kesin rakamlar da ortaya çıkacaktır.

Dünya geneline baktığımızda Amerika'da 350 milyon dolar hasılat elde eden filmin Çin'de ise 329 milyon dolar rakamına ulaştığını görüyoruz. Bu rakamlara baktığımızda Amerika'da Infinity War filmine göre 92 milyon dolarlık bir artış görüyoruz. Amerika'da en iyi Cuma, Cumartesi ve Pazar rekorunu da kıran filmin fragman izlenmeleri ve ön satış rekorlarının yanı sıra MCU'da en hızlı 1 milyar dolar barajını aşan film olduğunu da hatırlatalım.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 15:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2019 16:35
Gerçekten filimi ımxte izledim beklediğimden kat ve kat daha iyiydi böyle bir filim kolay kolay gelmez hala etkisindeyim ama koyu bi thanos hayranıyım kesin izlemelisinuz
Kalan Karakter: 300 Gönder
risedawnwar
risedawnwar 29.04.2019 13:45
''Amerika'da en iyi Cuma, Cumartesi ve Pazar rekorunu da egale eden'' değil, kıran demeniz gerekiyor.

----------------------

Haklısınız, hemen düzeltiyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Avengers: Endgame, Türkiye'de ve dünya genelinde rekorlar kırdı
İlginizi Çekebilir