Avrupa basını 2013'ün oyun dünyasını değerlendirdi

Tayfun Kumaş 25.12.2013 - 16:43
İşte en iyi oyundan, en önemli ana 2013 grafiği!
MCV'nin düzenlediği ankette dünyanın önde gelen oyun basın siteleri ve ulusal gazeteleri yılın oyunlarını seçti. Bunun yanında ankette yılın en iyi platformu, geliştiricisi ve en çok beklenen oyunları da belli oldu.

Future, Eurogamer, IGN ve ulusal gazetelerin de dahil olduğu anket sonucunda; The Last of Us ile Grand Theft Auto V'in kafa kafaya sürdüğü yarış, Rockstar'ın oyunu Grand Theft Auto V liderliği ile tamamlandı. İkinciliği The Last of Us alırken, üçüncülük de Tomb Raider'ın oldu.

Yılın platformu açık ara fark ile %46'lık oy alan 3DS seçildi. Bunun en büyük sebebi olarak Fire Emblem, Animal Crossing ve Zelda gibi kaliteli yapımlar gösterildi. Ardından bu sıralamayı PC, PS4 ve Xbox One izledi. Bağımsız oyunların yükselişi sebebi PC'nin ikinci sırada yer almasını sağladı.

Medya mensuplarına 2013'ün en etkili anı sorulduğunda, cevaplar yeni nesil konsol çıkışlarından GTA V'e kadar geniş bir perspektifte yer aldı. Lakin üzerinde en çok durulan an, E3'te Sony'nin sahne alarak, Microsoft'u PR açısından saf dışı bırakmasıydı. Hatta gazetecilerden bir tanesi MCV'ye "Sony, ikinci el oyun politikası ve daha ucuz bir konsol fiyatıyla Microsoft'u iki kere avladı. Bu, yıllarca konuşulacak bir olay" dedi.

Ankette yılın geliştirici firması ise Sony olurken, basının 2014'teki oyunlar için karşılacağını düşündüğü mücadele oyun fiyatları ve yükselen geliştirtirme maaliyetleri olarak ortaya çıktı. Kesin olan nokta ise oyun basınının 2014'ten ağırlıklı olarak yeni IP beklentisi. Bunun sonucunda da ankette 2014'te en çok beklenen oyunlar Titanfall, Watch Dogs ve Destiny olarak seçildi.

Detaylar için aşağıdaki görsele bakabilirsiniz.


Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2024 02:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Avrupa basını 2013'ün oyun dünyasını değerlendirdi
İlginizi Çekebilir