Avrupa Komisyonu Microsoft-Activision birleşmesini onaylayabilir

Tunay Şahin 11.05.2023 - 13:51
Avrupa Komisyonu'ndaki düzenleyicilerin Microsoft-Activision birleşmesine ilişkin kararlarını onay verilmesi yönünde açıklaması bekleniyor.

Reuters'a konuşan kaynaklar, Avrupa Komisyonu'ndaki AB düzenleyicilerinin Microsoft-Activision birleşmesine ilişkin nihai kararı 15 Mayıs Pazartesi günü vermelerinin beklendiğini ve onayın muhtemel olduğunu söylediler.

Avrupa Komisyonu Microsoft-Activision birleşmesini onaylayacak

Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) ve Federal Ticaret Komisyonu (FTC) gibi düzenleyici kurumlar 68.7 milyar dolarlık Microsoft-Activision birleşmesini rekabete aykırı etkileri olduğu gerekçesiyle engellemeye çalışırken, birleşmenin Avrupa'da onaylanması bekleniyor.

Reuters'ten Foo Yun Chee'nin haberine göre, Avrupa Komisyonu'nun 22 Mayıs'taki son başvuru tarihinden tam bir hafta önce, 15 Mayıs'ta erken bir birleşme kararı alabileceği belirtiliyor. Microsoft'un 10 yıllık lisans anlaşmalarının konsol oyunları ve bulut yayıncılığı pazar segmentlerinde ortaya çıkabilecek potansiyel zarar teorilerine karşı yeterli olduğuna inanıldığı için anlaşmanın AB'de onaylanması bekleniyor.

Avrupa Komisyonu Microsoft-Activision birleşmesini onaylayacak

Microsoft'un GeForce Now gibi bulut rakipleriyle yaptığı lisans anlaşmaları, düzenleyicileri tatmin etmek ve bulut oyun alanındaki potansiyel zarar teorilerini bastırmak için yeterli olabilir.

Microsoft ayrıca Call of Duty ve Activision oyunlarını Nintendo Switch gibi rakip platformlara getirmek için 10 yıllık bir anlaşma imzaladı ve Sony'ye de PlayStation için benzer bir teklif sundu, ancak Sony anlaşmayı gizli tutulan belirli nedenlerle reddetti.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 19:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2023 23:15
Microsft en son Sony'i alıp fişini çekecek bu gidişle :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2023 14:57
seneye diabloyu beleş oynarız belki.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Avrupa Komisyonu Microsoft-Activision birleşmesini onaylayabilir
İlginizi Çekebilir