Avrupa ülkeleri kumar ve lootboxa karşı yaptırım uygulayacak

Furkan Güler 18.09.2018 - 16:35
Bakalım sonuç ne olacak?

Geride bıraktığımız sene sonundan bu yana süren lootboxların kumar olarak sayılması tartışması, Avrupa'nın attığı adımla bu kez daha da alevlendi. Gelen son bilgilere göre 15 Avrupa ülkesi, çevrimiçi oyunlar üzerinden oynanan kumarı engellemek için güçlerini birleştirdi. Belirtilenlere bakılırsa bundan sonra ülkeler, yasa dışı olan bu siteler üzerinde takip başlatacak. Birleşik Krallık, İrlanda, İspanya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin yanında hatta Amerika bile bu tarz sitelerin üstüne gidecek. Lisanlı olmayan sitelerin birer birer kapatılacağı açıklanırken, kurulan uluslararası kumar komisyonunun lootboxlar üzerine de gideceği söyleniyor. Çünkü Belçika ve Hollanda, geçtiğimiz dönemlerde lootboxları kumar olarak saymıştı ve ülkesinde satılan oyunlarda lootbox öğesinin kaldırılmasını oyun dağıtımcılarından talep etmişti.

Avrupa ülkeleri lootbox ve kumara karşı birleşti

Bu talebin birazına uyan EA Games, her lootbox öğesinin kumar sayılmadığını iddia etmişti. Birleşik Krallık Kumar Komisyonu'nun başkanı olan Neil McArthur, yasa dışı kumar sitelerinin çocukları kumara alıştırdığını belirtirken, bilgisayar oyunu ürünü olan içeriklerin de bu etkiyi yapabileceğinden bahsetti. Bakalım Avrupa çatısı altında birleşen ülkeler, bu problemle nasıl başa çıkacak?

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 19:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
kahvebitti
kahvebitti 21.09.2018 10:49
kapatmalarının tek bir nedeni var pastadan pay alamadıkları için ... seni beni onu şunu kimse düşünmez herşey PARA
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.09.2018 20:32
öncelik ile youtube böyle içierikleri paylaşan kanaları kapatsınlar. bazı kanalar var sırf böyle kumar içerikli oyunlar üzerinden prim yapıyor. böyle kolay erişimi olan kanalar kapatılırsa daha etkili olur. unlost gibi çoluk çocugun üzerinden geçinen kan emici zihniyet bitirilmeli...
MK Okuru
MK Okuru 20.09.2018 05:27
sesegel örnek
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.09.2018 13:33
Bana mutlululuğun resmini çizebilirmisin Abidin
Abi ben teknik lise mezunuyum sadece teknik resim çizebilirim....
Kalan Karakter: 300 Gönder
Avrupa ülkeleri oyunlarda kumar ve lootboxa karşı birleşti
İlginizi Çekebilir