Avustralya'da oyunculara yönelik bir araştırma yapıldı

Murat Halilbeyoğlu 9.01.2012 - 11:59
Oyuncuların depresyon sebebi oyunlar mı?
Avustralya otoritesinin oyun dünyası ile ne alıp veremediği var bilmiyoruz ancak belli ki bu alanda oldukça gıcıklarına giden birşey var. Nitekim uzun zamandır oyunlar için yasaklamalar, yaş sınırlamaları, vs. ile gündeme gelen Avustralya, şimdi de yaptığı bir araştıma ile oyunları çok sık oynayanların ağır depresyon vakaları olduklarını belirtiyor.

Ülkede yapılan bir araştırmanın ilk sonuçlarına göre oyunları çok fazla oynayan, aşırıya kaçan, kişilerde ileri seviye depresyon ve endişe durumları gözlenmiş.

Victoria Üniversitesi'nden Daniel Loton'un yaptığı araştırma iki oyuncu grubundaki akademik sonuçlar, ilişkiler ve fiziksel ve metal sağlık konularına yönelmiş. Bu iki gruptan bir tanesi haftada 21 saat veya daha az oyun oynarken diğeri daha fazla oyun oynamış.

Avustralya'da oyunculara yönelik bir araştırma yapıldı
Araştırma sonuçlarına göre ikinci grupta %25 daha fazla depresyon ve %15 daha fazla stres ve kaygı gözlemlenmiş. Öte yandan araştırma soncundan bir tanesi de aşırı oyun oynayan oyuncuların, oyunları hayatlarındaki problemlerden "kaçış mekanizması" olarak görmesi.

Loton ayrıca yaptığı bir açıklama ile geçmiş çalışmalarda her iki gruptaki stres, kaygı ve depresyonun ortalamanın üstünde çıktığını belirtti.

"Ancak asıl endişelenilmesi gereken durum aşırı oyun oynayan kişilerin değerlerinin, bu tarz durumlar için klinik vaka olarak belirlenen kişilerden bile fazla olmasıdır."

Belirtilen problemlerin ciddilik derecesinin veya aşırı oyun oynamanın yardımcı faktör olup olmadığının belirlenmediği çalışmada Lotton sevindirici bir şekilde oyun oynamanın iş veya ders alanındaki başarı ile bir bağı olmadığını da belirtti.

Halen devam eden araştırmada daha fazla katılımcı aranıyor. Öte yandan bu haberi Avustralya'dan okuyan okurlarımız varsa katılımcılara 500 Avustralya doları ücret veriliyor. 
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 11:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Avustralya'da oyunculara yönelik bir araştırma yapıldı
İlginizi Çekebilir