Baby Yoda'nın adı ve geçmişi ortaya çıktı (Spoiler)

Ersin Kılıç 27.11.2020 - 12:40
Star Wars'u sırtlayan The Mandalorian dizisinin sevilen karakteri Baby Yoda'nın geçmişi ve karakterin hakkındaki detaylar ortaya çıktı.

Baby Yoda, The Mandalorian dizisinde ortaya çıkması ile birlikte hem Star Wars evreninin hem de internet aleminin en sevilen karakterlerinden biri olmayı başardı. Dizide Din Djarin ile yapmış olduğu yolculuğa tanıklık ettiğimiz Baby Yoda'nın neden bu kadar önemli olduğu ise en çok merak edilen konuların başında geliyordu. Güç kullanması ve tatlı tavırları ile sevilen Baby Yoda'nın kimliği ve geçmişi ise The Mandalorian dizisinin son bölümünde ortaya çıktı.

Baby Yoda'nın kimliği sonunda ortaya çıktı

Öncelikle haberimizdeki detayların diziyi güncel olarak takip etmeyenler için SPOILER, yani keyif kaçırıcı olabileceğini belirtelim. Eğer diziyi güncel olarak takip etmiyorsanız ve izleyecekseniz lütfen SPOILER konusuna dikkat edin.

Dizinin son bölümlerinde Mando'nun bir Jedi peşinde olduğunu ve bu Jedi'ın Ahsoka Tano olduğunu öğrenmiştik. Zaten dizinin 2.sezon çekimleri devam ederken daha önce Clone Savaşları serisinde gördüğümüz ve Star Wars için oldukça önemli olan Ahsoka Tano'nun dizide yer alacağını öğrenmiştik. Dizinin son bölümünde Mando'nun Ahsoka Tano'yu bulması ile birlikte Baby Yoda'nın gizemi de büyük oranda çözülmüş oldu.

Baby Yoda'nın adı ve geçmişi ortaya çıktı

Öncelikle Ahsoka Tano, Baby Yoda'nın gerçek isminin Grogu olduğunu son bölümde açıklıyor. Güç kullanmasının sebebi ise karakterin aslında Jedi eğitimi alıyor olması. Grogu her ne kadar bebek olsa da aslında 50'li yaşlarında olarak biliniyor. Yoda ile aynı ırktan olan Grogu'nun ırkının uzun yıllar yaşıyor olması aslında çocukluk dönemlerinin bile bir insan ömründen fazla sürmesine sebep oluyor diyebiliriz. Örneğin Master Yoda'nın yaşının 900 civarında olduğu biliniyordu.

Grogu'ya dönecek olursak dediğimiz gibi karakterin aslında Jedi eğitimi almaya başladığı belirtildi. Jedi Order'ın düşmesinden önce Coruscant gezegeninde Jedi eğitimi aldığı da Ahsoka tarafından belirtilmiş. Jedi Tapınağı'ndan alınması sırasında ise Grogu'ya tam olarak ne olduğu bilinmiyor. Yine Ahsoka'ya göre Grogu'nun Jedi güçleri bastırılmış. Bu da Baby Yoda'nın aslında ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor diyebiliriz. Master Yoda'nın güce olan hakimiyetini göz önüne alırsak Star Wars evreni için Grogu'nun neden çok önemli olduğu da ortaya çıkmış oldu. 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 11:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.11.2020 19:12
Spoiler ise neden haber yapıyonuz??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.11.2020 02:25
Star Wars Rebels animesini izlesin izlemeyen. Tamamen bağlantılı. Zaten bölüm başı 20 dakika.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.11.2020 23:29
Dizi bir harika ya, mükemmel gidiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.11.2020 19:32
Sequel saçmalığından sonra adam gibi light saber kullanabilen birini görmek inanılmaz mutluluk vericiydi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Baby Yoda'nın adı ve geçmişi ortaya çıktı (Spoiler)
İlginizi Çekebilir