1/3

BAKIŞ AŞISI #1

Emin Çıtak 4.07.2014 - 18:41
Elma? Armut? Karpuz? Hiç çıkma sen, kal orada!
Yanlış okumadınız, "açı" filan değil o kelime. Bizzat ben öyle olmasını istedim. Hani bir argüman üzerinde birden fazla fikir olur ya, hatta sonraları bu fikirlerden bir yada birkaçı benimsenir. İşte ben onların dışındayım. Amacım size farklı bir bakış aşısı (kelime oyunu yapmıyorum canım, gayet ciddiyim ben!) göstermek. "Inception" gibi düşünün, ne demek istediğimi daha net anlarsınız.

İlk bölümün konusunu daha başlıktan çıkaranlara tebriklerimi buradan iletiyorum.  Hediye olarak birer adetten elma, armut ve karpuz kazandınız. En yakın manava gidin ve benim ismimi verdikten sonra meyvelerinizi yine aynı fiyata alın. İlk bölümümüzün konusu; çıkmak bilmeyen, sabır taşını çatlatmayı geçin, onu paramparça eden Episode 3 yada Half-Life 3!

BAKIŞ AŞISI #1
Arkadaşlar durum o kadar vahim ki anlatamam. Dakika bir gol bir. Daha oyunun adından bile emin değiliz. Kimi diyor "Önce Episode 3 gelir.", kimisi diyor "Olur mu öyle şey, bunca zamandan sonra bizi Episode kesmez, yepyeni bir oyun gelir.". Elde bilgi var mı? Ne gezer... Kendi kendimize teoriler üretip duruyoruz. Biliyorum ki Valve yeni Half-Life'ı duyurana kadar bu böyle gidecek. Ne zaman mı duyururlar? Orası sıkıntılı, Episode 2'nin üzerinden yıllar geçti ve bugüne kadar bir tane bile resmi onay gelmedi.

Yani, yeni Half-Life dipsiz bir kuyunun içinde duruyor. Elimizde onu kuyudan kurtamak için sadece bir kova var. İpler ise Valve'ın elinde. Onları bize vermediği sürece kova sadece aşağı düşüyor ve yardım bekleyen zavallı Half-Life'ın kafasını yarıyor. (#occupyhalflife3!)

Elbette tüm bunların pek çok nedeni var. Bu nedenleri masaya yatırmak ve gerekli aşıyı yapmak da bedenizin görevi oluyor. Eh, bu kadar laf salatası yeter, işimize bakalım öyle değil mi?


Valve çok meşgul firma çok!


Mevzu bahis firmamız Half-Life'ın dışında Portal, Team Fortress, Left for Dead, Counter Strike ve Dota 2'nin yapımından sorumludur. Bir firmanın birden fazla önemli oyunu olabilir, duyulmamış şey değildir. Ama altı tane nedir arkadaş? Oyunların puan aralığı ise 83-96 arasında! Yani, firmanın en kötü oyunu 83 puan almış. Size normal geliyor mu bilmem ama diğer oyun firmalarının oyunlarıyla bir karşılaştırın derim.

Aslında Valve seri üretim yerine ince eleyip sık dokuyan bir yapımcı olduğundan diğer oyun yapımcılarının aksine daha az oyuna sahip. Hiçte kötü bir özellik olmasa gerek. Sonuçta biz bilinçli oyuncular kaliteyi herşeyin üzerinde tutatız. Tutarız değil mi?

BAKIŞ AŞISI #1
Gelgelelim böylesine efsane oyunlara sahip olmanın yan etkisine. O da şudur; Zamanlama! Ne alaka diyenler? Sıradaki paragraf sizin için geliyor.

Düşünün ki Portal 2 ve Half-Life 3 aynı anda duyuruldu. Portal'a yazık değil mi? Onun canı yok mu? Öksüz bırakmasanıza çocuğu! Şu an duyurulacak Half-Life 3 firmanın diğer bütün projelerini gölgeleyecektir. Biliyoruz ki Valve sırtını sadece bir oyuna dayayıp geçinenlerden değil. Devam eden projeleri oldukça biz 3'ü bir süre daha bekleceğiz sanırım.