1/3

BAKIŞ AŞISI #10

Emin Çıtak 7.09.2014 - 12:45
Kabul edin, hepimiz yaptık!
Vay be! Bakış Aşısı 10. Bölüme gelmiş. Geçen yıl benim için ufak bir fikir olan Bakış Aşısı’nın dalya demesine sadece 90 bölüm kalmış. “Neden bir yıl bekledin çatlak?” derseniz, açıkçası nasıl bir tepki alacağını bilmiyordum derim. Son birkaç senedir internet sadece videolara kayıyor ve makalelerin değerleri git gide düşüyor.

Her zamanki gibi feci halde yanılmışım. Şimdiye kadar gerek yazının içinde gerekse yorumlarda çok eğlendik. Arada bana çok kızıyorsunuz ama yine de desteğinizi esirgemiyorsunuz, eksik olmayın.

BAKIŞ AŞISI #10
Ben, bir video oyunun insan hayatını baştan sona değiştirebileceğine inanan hayalperest bir adamım. Oyunların güçlü olduğunu bilen ve onlardan her daim keyif alan bir insanım. Geçen bölümlerde bahsetmiştim ya, “fanboy” olun demiştim. Olun arkadaşlar ve sakın geri adım atmayın. Sizin sevdiğiniz şeyler önemlidir. Bunu sakın unutmayın.

Bugün aynı zamanda The Sims 4’ün incelemesini de yazdım. Oyunu oynadım beğendim ama bazı eksikliklere çok kızdım. Elbette burada size ikinci bir inceleme sunmayacağım ama The Sims hakkında çok ilginç bir hikaye anlatacağım.

14 yıl önce The Sims, bir insanın hayatını baştan aşağıya değiştirdi. Bu kişi benim kız kardeşimdi. İkimizde oyunun esiri olmuştuk, hatta kalıpları sayesinde İngilizcemizi bile geliştirmiştik. Sanırım kardeşim daha fazla etkilenmişti. Aylarca bıkmadan, usanmadan oynadı. Evler yapıyor, sonra onları harika bir şekilde döşüyor ve hemen beni çağırıp havasını atıyordu. Gerçi bu hava atma olayı benim ikinci oyunda yaptığım muazzam şatoyla sona erecekti.

Birkaç sene sonra lise dönemi geldi ve kardeşim ilginç bir kararla iç mimarlık okumak istediğini söyledi. Lise’de bu yönde tercih kullandı ve üniversiteyi bitirdiğinde endüstri tasarımcısı oldu.

BAKIŞ AŞISI #10
The Sims onun için her zaman bir oyundan fazlasıydı. İlk tasarımlarını orada geliştirdi. Sonrasında oyunu AutoCad ile birlikte oynamaya başladı.

Aslında tüm bunlar hayalleri gerçekleştirme ve savunduğun şeyin eşinde koşmakla ilgili. Madalyonun diğer yüzüyse adeta bir korku oyunu.

İddia ediyorum The Sims bir korku oyunudur. Sebebiyse oyunun kendisi değil biziz. Şimdi size beş madde sunacağım ve bana hak vereceksiniz.