1/3

BAKIŞ AŞISI #6

Emin Çıtak 8.08.2014 - 18:04
Fanboy sorunsalı

Yine bir Bakış Aşısı, yine bir Cuma gününde yine sizlerleyim. Bu haftanın konukları arasında Crash Bandicoot, Ezio ve…

Böyle olsa ya konseptimiz; Her hafta ünlü konuklar ağırlasak, dedikodu yapsak, yok Gaben’in kılçığı, Levine’ın balığı derken mutlu mesut yaşardık. Neden yaşardık onu da bilmiyorum, bu adamlarla eve mi çıkacağım ben?

Daha girişten saçmalama sınırlarını aştığıma göre bu hafta işimiz iş. Yağmur da yağıyor, Arap kızını beklerken Kratos bakmayaydı camdan iyiydi. Her şimşek gördüğünde küfür ediyordu. Neden böyle yapıyordu ben de çözemedim.

BAKIŞ AŞISI #6
Sorunun kaynağını buldum: Twitch’de şu an dönen bir balık olayı var ve herkesi çıldırtmış durumda, hatta kafayı üşüttük diyebilirim. Neden insanlar bir balığın Pokémon oynamasını izliyorlar? Hayır, ben ne zaman açsam sol üst köşede takılıyor hayvancık, kimseye de bir zararı yok. Ofisten birisi düzenli aralıklarla kanala girip bize rapor veriyor:

“Daha ölmemiş abi.”

Balık yayını da izlediğime göre oyun dünyasındaki her şeyi görmüşüm gibi kabul ediyorum. Daha görecek tonla şey var demeyin bana! Balık, oyun oynuyor diyorum, BALIK! Deli misiniz yahu?

Geçen haftaya geri dönersek konuğumuz Mass Effect olmuştu. Burada hemen o güzel eleştirilerinize de cevap vereyim dedim.  Yazının yanlı ve taraflı olduğunu söyleyenleriniz oldu. Aslında bu dediğinize inanılmaz saygı duydum ama kaçırdığınız nokta beni çok üzdü.

İnceleme değil bu arkadaşlar, köşe yazısı. Daha başında Mass Effect avukatı iş başında diye yazmışım. Zaten taraflı olması için yazılan bir bölümdü. Aslına bakarsanız Bakış Aşısı bünyesinde genel olarak objektif aşıyı göremeyeceksiniz. Burada yazdıklarım benim fikirlerim, benim düşüncelerim, benim hissettiklerim. Lütfen artık birbirimizi fanboy olmakla suçlamayalım.

BAKIŞ AŞISI #6
Çünkü tüm fikirler değerlidir. Sizin Mass Effect ya da başka bir oyun ya da herhangi başka bir yapım hakkında yaptığınız eleştiriler sandığınızdan çok daha önemlidir. Burada eleştirin, hem de sonuna kadar. Düşünceleri, fikirleri ileri taşıyan yegâne öğedir yapıcı eleştiri. Mass Effect’i beğenmemeniz, sıkıcı bulmanız ve nefret etmeniz kadar doğal bir şey olamaz.

Neden biliyor musunuz? Sevmek zorunda değilsiniz. Neyi sevdiğinize sizden başka kimse karar veremez. Sizin için oyun 150 puanı hak ediyordur, 150 puan alır, bu kadar basit!