Baldur's Gate 2 seslendirmeni 80 yaşında vefat etti

Alparslan Gürlek 26.07.2022 - 11:24
Baldur's Gate 2 seslendirme sanatçısı David Warner, kanser nedeniyle 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Baldur's Gate 2 ve genişleme paketi Siege of Dragonspear'ı oynayan herkes, oradaki ana kötünün sesini nerede duysa tanıyacaktır. Ancak üzülerek söylüyoruz ki o ses artık aramızda değil, David Warner 80 yaşında kanser nedeniyle vefat etti. Kendisi Titanic gibi birçok önemli filmde de yer almıştı.

Baldur's Gate 2'nin kötü adamı Jon Irenicus'un seslendirmeni vefat etti

Baldur's Gate 2'nin Siege of Dragonspear genişleme paketinde ana kötü karakter olarak karşımıza çıkan Jon Irenicus'un seslendirme sanatçısı David Warner 80 yaşında hayata gözlerini yumdu. Vefatının sebebinin kanser olduğu bildirildi. Aile üyeleri şu açıklamayı yaptı:

"Geçtiğimiz 18 ay boyunca teşhisine karakteristik bir zarafet ve haysiyetle yaklaştı. Biz ailesi ve arkadaşları tarafından çok özlenecek ve olağanüstü çalışmalarıyla yıllar boyunca pek çok kişinin hayatına dokunan iyi kalpli, cömert ve şefkatli bir adam, ortak ve baba olarak hatırlanacak. Gidişi kalbimizi çok kırdı."

David Warren oyunculuk kariyerine sahnelerde Shakespeare oynayarak başlamıştı ancak kısa süre sonra The Omen, Titanic, Time Bandits ve Tron gibi klasiklerdeki performanslarıyla tanındığı filmlere geçti. Aynı zamanda Doctor Who, Star Trek ve Wallander gibi yapımlarda da boy gösterdi.

Baldur's Gate 2 seslendirmeni 80 yaşında vefat etti

Oyun endüstrisindeki çalışmalarına ise 1996 yılında başladı ve o zamandan beri Privateer 2: The Darkening, Baldur's Gate 2, Star Wars: Force Commander, Descent 3 ve Star Trek: Klingon Academy gibi projelerin seslendirmeni olarak karşımıza çıktı. Baldur's Gate 2'nin 2016'da çıkan Enhanced Edition sürümü dahilinde yayınlanan Siege of Dragonspear'da Jon Irenicus'u da yine kendisi seslendirmişti.

Ölüm haberi duyulduğundan beri kendisine çalıştığı tüm sektörlerden iş arkadaşları tarafından övgüler yağıyor. Biz de hüzünlü ailesine ve Baldur's Gate camiasına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 16:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
Baldur's Gate 2 seslendirmeni 80 yaşında vefat etti
İlginizi Çekebilir