Baldur's Gate 3'te basit bir ayar değişikliğiyle FPS artışı mümkün

Taylan Bal 10.08.2023 - 09:59
Baldur's Gate 3 oyuncuları, oyunun FPS performansını artırmak için varsayılan seçenek olan Borderless Windowed (Pencereli) yerine tam ekran moduna geçmeyi düşünebilirler.

Yıllar süren bekleyişin ardından Baldur's Gate 3'ün tam sürümü şimdi PC oyuncuları için kullanılabilir durumda.

Tam ekran moduna geçiş FPS performansını önemli ölçüde artırabilir

Baldur's Gate 3 oynayanlar, deneyimlerinden en iyi şekilde yararlanmak istiyorlar. Oyunun performansı büyük ölçüde kişinin bilgisayar donanımına bağlı olsa da, kullanıcıların deneyimi iyileştirmek için yapabilecekleri ayarlar değişiklikleri bulunuyor. Reddit kullanıcısı Ardbert_The_Fallen tarafından belirtilen üzere, Baldur's Gate 3 oyuncuları, FPS performanslarını tam ekran moduna geçerek artırabilirler.

Kullanıcı, belirli bölgelerde FPS'nin "neredeyse iki katına çıktığını" ifade etti. Bu öneri, Baldur's Gate 3 topluluğu tarafından olumlu bir şekilde karşılandı. Ancak bazı yorumcular değişikliğin FPS performansını olumsuz etkilediğini de belirtti. Bu nedenle sonuçlar değişebilir. Baldur's Gate 3 oyuncuları, oyunun ayarlarını inceleyerek istedikleri performansı elde etmek için ayarları özelleştirebilirler.

Tam ekran moduna geçiş FPS performansını önemli ölçüde artırabilir

Steam Deck kullanıcıları için önerilen ayarlar ve PS5 optimizasyonu

Özellikle Steam Deck üzerinde Baldur's Gate 3 oynayanlar için durum biraz farklı. Baldur's Gate 3, Steam Deck için doğrulanmış olmasına rağmen, Valve'ın taşınabilir cihazında oyunu çalıştırmakta sorun yaşayan kullanıcılar oldu. 

Baldur's Gate 3'ü Steam Deck'te sorunsuz bir şekilde çalıştırmak isteyen oyunculara VSync'i Double Buffering'e çevirme, Frame Rate Cap'i açma, Maksimum Frame Rate'i 30'a düşürme ve Oyunun Genel Kalitesini Orta seviyesine çekme öneriliyor. Tam anlamıyla ideal olmasa da, bu ayar değişiklikleri Steam Deck kullanıcılarının oyunu çalıştırma sorunlarını hafifletmeye yardımcı oldu.

Baldur's Gate 3'ün PS5 için çıkış yapacağı zaman yaklaştığında, konsol oyuncuları performansı iyileştirmek için ayarları değiştirmekle uğraşmak zorunda kalmayacaklar. Beklenmedik teknik sorunlar olmazsa, Baldur's Gate 3, PS5 için kutudan çıkar çıkmaz optimize edilmiş olacak. Peki siz kaç FPS alıyorsunuz?

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 10:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2023 23:23
her zaman oyunu windowed yada borderless windowed yapmaktan daha fazla performans verir fullscreen yeni bişey veya baldurs gate a özel birsey değil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2023 14:14
PlayStation pc portlarının çoğunda fullscreen yok bu sebeple fps düşmeleri oluyor. Borderless bazı sistemlerde çok fazla probleme yol açıyor. Maalesef firmalar fullscreen seçeneğinden caymaya başladı. Sebep bence daha fazla fps düşüşü olsun da ekran kartı satılsın mantığı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2023 14:08
Nvidia 740m ile bu oyundan stabil 15 fps alabilme ihtimalim var mıdır?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2023 13:45
Valve Baldur's Gate 3 için Asus Rog Ally satın almayı öneriyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Baldur's Gate 3 FPS artışı mümkün
İlginizi Çekebilir