Baldur's Gate 3, Hogwarts Legacy'nin Steam rekoruna hızla yaklaşıyor

Taylan Bal 12.08.2023 - 09:28
Baldur's Gate 3, Hogwarts Legacy'nin Steam üzerindeki eş zamanlı oyuncu rekoruna hızla yaklaşıyor.

Bu gelişme, Baldur's Gate 3'ün 3 Ağustos'ta büyük övgülerle piyasaya sürülmesinin ardından hayran kitlesinin Larian Studios'un en son oyununu hızla benimsemesiyle ortaya çıktı.

Baldur's Gate 3'ün popülerliği hızla artıyor

Hogwarts Legacy'nin uzun bir süre boyunca Steam satışlarını domine etmesinin ardından Avalanche Software'in Harry Potter RPG'si hala Valve'ın platformunda 2023'ün en büyük çıkışını yapmış oyun unvanını elinde tutuyor. Hogwarts Legacy'nin çıkışının hemen ardından, oyun Steam'de aynı anda 879,000 oyuncuya ulaşarak aynı zamanda WB Games'in tarihindeki en büyük PC çıkışını da gerçekleştirdi.

Baldur's Gate 3, Larian'ın en yeni RPG'si, SteamDB tarafından yayınlanan kamu hesap verilerine göre çıkış hafta sonunda 814,666 eş zamanlı Steam oyuncusuna sahip olarak etkileyici bir rekora ulaştı.

Baldur's Gate 3'ün popülerliği hızla artıyor

AAA oyunları tarihsel olarak piyasaya çıktıktan kısa süre sonra en yüksek oyuncu sayısına ulaşırken, Baldur's Gate 3'ün önümüzdeki günlerde Hogwarts Legacy'yi geçip geçemeyeceği şüpheli. Çünkü mevcut rekor sahibi bile çıkışının ardından 72 saat sonra yavaşladı.

Hogwarts Legacy'nin çıkışı ile Baldur's Gate 3'ün çıkışı arasındaki önemli bir fark ise, Baldur’s Gate 3’ün şu ana kadar sadece Steam ve GOG'a sınırlı olması. Diğer oyunda ise Steam, Epic Games Store ve mevcut nesil konsollar yer aldı.

Yüksek beklentilere ulaşan Baldur's Gate 3 büyük başarı yakalıyor

Yılın en evrensel olarak ilgi gören oyunlarından biriyle aynı seviyede olmak, Baldur's Gate 3 için şaşırtıcı bir başarı. Bu, klasik CRPG'lerin eyleme odaklanan açık dünya rol yapma oyunlarına göre çok daha küçük bir niş olduğu gerçeği göz önüne alındığında özellikle dikkat çekici oluyor. Baldur's Gate 3'ün büyük başarısı, aynı zamanda yüksek bütçeli CRPG'lerin geri dönüşünü müjdeleyeceğine dair umutları da uyandırdı.

Oyunun mevcut ticari ivmesi aynı zamanda Larian'ı, ünlü RPG'si için DLC'yi düşünmeye yönlendirebilir. Fakat elbette henüz böyle bir genişleme duyurulmadı. Baldur's Gate 3'ün başkanı yakın zamanda stüdyonun bir sonraki projeyi henüz belirlemediğini açıkladı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 10:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
Baldur's Gate 3, Hogwarts Legacy'nin Steam rekoruna hızla yaklaşıyor
İlginizi Çekebilir