Baldur's Gate 3 için erken erişim çıkış fragmanı yayınlandı

Alparslan Gürlek 14.06.2020 - 00:41
Larian Studios tarafından geliştirilen Baldur's Gate için bugün Guerilla Collective etkinliğinin ilk gününde bir fragman yayınlandı. Erken erişim tarihi de açıklandı.

Larian Studios tarafından geliştirilen RYO oyunlarının klasiklerinden Baldur's Gate serisinin son oyunu Baldur's Gate 3 için erken erişim fragmanı yayınlandı. Oyunun pre-alpha (Alfa öncesi) sürümünden görüntülere yer verildi. Oyun için erken erişime çıkacağı tarih açıklandı fakat halen kesin bir şey söylemek zor. 

Baldur's Gate 3 için erken erişim çıkış fragmanı yayınlandı

Rol yapma türünün klasiklerinden, Baldur's Gate serisinin üçüncü oyunu Baldur's Gate 3 için bir fragman yayınlandı. Guerilla Collective tarafından düzenlenen etkinliğin ilk gününde, Larian Studios bizleri Baldur's Gate 3 oyununa ait yeni bir fragmanla sevindirdi. Kendilerini en son Divinity Original Sin 2 oyunuyla görmüştük. Rol yapma türüne yabancı olduklarını söyleyemeyiz.

Sevilen ve klasik Baldur's Gate serisinin üçüncü oyunu Baldur's Gate 3 "Dungeons & Dragons" isimli masa oyunundan esinlenen bir rol yapma sistemine sahip. Microsoft Windows ve Stadia için geliştirilen oyun için erken erişim tarihi net olmasa da açıklandı.

Guerilla Collective etkinliğinde ekip, Baldur's Gate 3'ün Ağustos ayında erken erişime açılacağını duyurdu. Tabi ekip bu duyuruyu yaptıktan sonra bir başka açıklama daha ekledi. COVID-19 salgını nedeniyle iş akışının aksamasından ötürü bu tarihi kaçırabileceklerinden bahsettiler. Pandemi sürecinde oyun geliştirmenin zorluğunu anlattılar. İnsanlar evlerinde kalmaya mecburken ve ofisleri kapalıyken hareket yakalama (MoCap) teknolojisini kullanamadıklarını belirten ekip, artık stüdyolarına döndüklerini ve Baldur's Gate 3'ü erken erişime çıkartmak için çalıştıklarını da ekledi.

Baldur's Gate 3 için erken erişim çıkış fragmanı yayınlandı

Oyun ile ilgili detayları ayrıca 18 Haziran tarihinde yapılması planlanan bir yayında görebileceğiz. Baldur's Gate 3'ün oynanışının gösterileceği yayının tarihi de böylece açıklanmış oldu. Ayrıca ekip, oyun erken erişime çıktıktan sonra da oyunu geliştirmek için çalışacak. Oyunun tam sürümünün ne zaman çıkacağı ise henüz belli değil. Larian, özellikle rol yapma oyunları anlamında çok başarılı bir stüdyo olduğu için biz de gözümüz kapalı Baldur's Gate 3'ün kaliteli bir oyun olacağından eminiz. Ayrıca serinin önceki oyunlarını Larian Studio geliştirmediği için Baldur's Gate 3, serinin üzerine neler katacak birlikte göreceğiz.  Zira Divinity Original Sin 2 bambaşka bir oyundu. Fazla övüp havalara uçurmak istemiyorum fakat tadı damağımda kaldı diyebilirim. Baldur's Gate 3'ten de bundan azını beklemiyorum. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 22:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2020 23:22
« Maybe ?? «  bu adamlar oyun yapmasini da espri yapmasini da iyi biliyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Baldur's Gate 3 için erken erişim çıkış fragmanı yayınlandı
İlginizi Çekebilir