1/2

Bannerlord'u yüksek ayarlarda oynamak için iyi bir işlemciye ihtiyacınız var

Furkan Güler 18.09.2017 - 16:26
Yeni Mount & Blade oyunu için kasanıza yenilemek durumunda kalabilirsiniz.

TaleWorlds'ün kendi bünyesinde çalışanları ile yaptığı röportaj serisinde bu kez, Oyun Motoru Ekip Lideri görevinde çalışan Murat Türe ile karşılaşıyoruz. Türe'nin söylediğine göre halen geliştirilme sürecinde olan Mount & Blade II: Bannerlord'un, görselleştirme ve postFX sistemleri neredeyse baştan tasarlanmış. Fizik temelli bir grafik motoru kullandıklarını söyleyen Murat Türe, daha iyi alan derinliği, yüksek dinamik aralıklı görüntüleme, ekran alan yansıması ve ortam karartma tekniklerinin oyuna eklendiğini belirtiyor.

Röportajın devamı ise şöyle,

NORMAL BİR İŞ GÜNÜNÜZ NASIL GEÇER? 

“Ofise geldiğimde ilk işim e-postalarımı kontrol etmek. Çalışmalarımla ilgili belirtilmiş herhangi bir sorun olmamasını sağlamak için tüm geliştirme birimleri ile sürekli iletişim halindeyim. 

Sonrasında, oyun ve oyun motoru ile alakalı herhangi bir sorunu bulmak için yorulmaksızın çalışan kalite kontrol ekibi tarafından açılmış herhangi bir yeni rapor olup olmadığını kontrol etmeye geçiyorum. Bunu takiben, oyunun istikrarını izlememize yardımcı olması ve son değişikliklerin oyunun performansı üzerindeki etkilerini görmek için belli bir zaman aralığından veri toplayarak kullandığımız, bir önceki gecenin otomatikleştirilmiş performans test raporlarını kontrol ediyorum. Tüm bu bilgileri topladıktan sonra ekibimle paylaşıyorum, böylece sorunları çözüyor, oyun motorunun iyileştirilmesi için çalışıyoruz.

Gün içinde kod tasarım toplantılarına katılıyor, kodları tekrar gözden geçiriyor ve kalan zamanımda da ek kodlar yazıyorum. Ayrıca çeşitli yapılandırmalar kullanarak oyun için kendi performans profillerimi oluşturuyorum. Örneğin, özel bir durumun performansını kaydetmek için büyük piyade kuşatmalarını test edeceğim. Ardından, herhangi bir değişikliği izlemek için süvari ya da okçu birimleri kullanarak testleri tekrarlayacağım.”

Bannerlord'u yüksek ayarlarda oynamak için iyi bir işlemciye ihtiyacınız var

BANNERLORD HAKKINDA EN SEVDİĞİNİZ ŞEY NEDİR?

“Oyunu geliştirirken en mutlu olduğum zamanlar yeni bir optimizasyonun çalıştığını ve FPS (saniyede alınan kare sayısı)'nin yükselişini gördüğüm zamanlar. Oyunun çeşitli sistemlerde mümkün olduğunca sorunsuz çalışması için uğraşıyoruz ve oyunun sürekli iyileşmesini görmek ekibimize büyük keyif ve gurur veriyor.

Görsel olarak yeni kumaş simülasyon sistemini çok beğeniyorum ama itiraf etmeliyim ki favorim büyük savaşlardaki partikül efektleri.”

ŞİMDİYE KADAR BANNERLORD'UN YAPIM AŞAMASINDA ÇÖZDÜĞÜNÜZ EN ZOR SORUN NEYDİ?

“İstikrar, performans ve görsel kaliteyi aynı anda, hiçbirinden ödün vermeden iyileştirmek. Bunu detaylı bir entegrasyon sistemi, çok sayıda otomasyon ve tabii ki çalışkan Kalite Kontrol ekibimiz sağlamayı başardık!” 

ŞU AN NE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORSUNUZ?

“Şu anda orta seviyeden en düşüğe, donanım seviyelerini kontrol ediyor ve iyileştiriyorum. Oyuncuların, sorunsuz ve keyifli bir oyun deneyimine erişebilmeleri bizim için önemli. Bunu sağlamak için de sürekli olarak oyun motorunu daha da iyileştirmeye çalışıyoruz.” 

BANNERLORD'DA EN SEVDİĞİNİZ ÜLKE HANGİSİ?

“Benim favori ülkem, kültürel nedenlerden dolayı, Khuzait.”