Barbie filmi nasıl olmuş?

Kaan Can Özalp 19.07.2023 - 15:36
Oppenheimer ile aynı gün vizyona girecek kadar iddialı olduğunu belli eden Barbie filmi nasıl olmuş? İzlediğimiz filmle ilgili yorumlarımız haberin devamında..

“Barbie mi Oppenheimer mı?” denkleminin ilk elemanı Barbie’yi bugün önceden izleme fırsatımız oldu. Öncelikle yazıya geçmeden belirtmek istiyorum; ön gösterimin yapıldığı sinema salonu, gerçekten harika bir şekilde tasarlanmıştı. Her tarafında “Barbie” markasına has bir şekilde dekoratifler vardı. Filmi izlemeden önce etrafı gezerken büyülendiğimizi söyleyebilirim.

Barbie filmi inceleme

Barbie filmi

İlk olarak filmin ana konusundan bahsetmem gerekirse; Kendi dünyalarında “mükemmel ve mutlu” bir şekilde yaşayan Barbie ve Ken, kendi dünyalarından çeşitli sebeplerden dolayı bildiğiniz bizim yaşadığımız gerçek dünyaya yolculuk ediyor. Karakterler gerçek dünyaya geçiş yaptıktan sonra Feministlik, ataerkillik ve Feminazilik konularının üzerinde durularak birtakım olaylar film içerisinde gelişiyor. 

Barbie, izlemesi her ne kadar keyifli ve yüksek bir tempoya sahip olsa da özellikle senaryo açısından objektif olmak gerekirse çok basit ve iyi olmayan bir film. Filmi izlerken, bazı noktalarda çelişkiye düşüp “Bu nasıl olabilir şimdi? E bu nasıl gerçekleşti mantıken olamaz ki?” tarzı soruları kendinize sorarken buluyorsunuz.

Barbie filmi

Bu tarz olaylar da filme ciddi bir şekilde konsantre olmanızı engelliyor maalesef ki. Çok iyi başlayan film, son yarım saatten sonra neredeyse zorunlu kamu spotuna dönüşüyor. Bu şekilde de tüm film boyunca kendi inşaat ettiği her şeyi hiçe sayıyor diyebilirim.

Filmin ana konusundan bahsederken de söylediğim gibi, film sürecinde bildiğiniz feminzm, ataerkillik ve feminazi hakkında fazla bir şekilde hem erkek hem kadın tarafını çeşitli yerlerde savunarak sosyal mesaj vermek isteyen bir reklam filmi izliyormuş gibi hissediyorsunuz. Her tarafından bir mesaj akıyor filmin ve bu bir süre sonra izleyiciyi bayıyor. Özellikle filmin son 30 dakikası sizleri tamamen filmden koparıyor artık. 

Barbie filmi

Bütün bunların yanında filmin iyi yönlerine bakacak olursak, Barbie’nin kesinlikle ilginç ve kendine has filmlerden birisi olduğunu söylemem gerekiyor. Özellikle filmdeki mekan tasarımları ve karakterlerin kostümleri izleyiciyi büyüleyecek şekilde çok güzeldi. 

Oyuncu Performanslarına değinecek olursak da filmin en iyi olduğu kısımlardan birisi de burası. Özellikle Ryan Gosling mükemmel bir oyunculuk sergilemiş, cidden Ryan Gosling yerine Ken karakterini başka bir oyuncu oynasaydı nasıl olurdu diye düşünemiyorum, çünkü oturmuyor kafama. Aynı şekilde Margot Robbie’de Barbie karakterini canlandırılabilecek en iyi şekilde canlandırmış ve izleyiciye belirli sahnelerde belirli özel duyguları yaşatabilmiş.

Barbie filmi

Filmin mizahına ayrı bir başlık açmak istiyorum çünkü belirli esprilere cidden tüm salonu kahkahaya boğdu. Hem kadın tarafına yönelik hem erkek tarafına yönelik hem de direkt tüm topluma yönelik oldukça güzel mesajlar da filmin içerisinde bulunuyordu. 

Konuyu toparlamak gerekirse Barbie, Tam da tahmin ettiğim şekilde bir film oldu. Hiçbir filmde yapılmayan yoğun PR çalışması keşke Barbie yerine daha iyi filmlerde de yapılsa. Efsane olacak bir film değil, fakat iyi bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Greta Gerwig, Barbie‘yi güzel bir şekilde sinemaya uyarlamış diyebiliriz. Keşke cinsiyetçilik mevzusuna bu kadar girilmeseydi. Bana kalırsa Oppenheimer filmi gibi daha karışık bir filmi izlemeden önce #Barbie‘yi aradan çıkarın derim.

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 19:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2023 20:10
Margot Robbie çok iyi beeeeee
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2023 12:47
Hayır değil bu film için çok yaşlı.
Mejnun
Mejnun 21.07.2023 18:39
<3
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2023 21:35
SAMARA WEAVING dururken bu kadının ZORAKİ barbie yapılması içler acısı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2023 10:40
Küçük çocuk izliyor bu filmi niye mesaj veriyorlar? Artık çocuğumuzu da sinemaya götüremeyeceğiz. Çocuğumuzu koruyacağız diye odaya kapatalım hapis yaşasın hayattan hiçbir keyif almasın istiyorlar. Oyuncağa bile anlamlar yükleme peşinde zehirli beyinlerin bireylerin üretimi.
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2023 15:24
Siz kafayı mı yediniz? Sıradaki yetişkin filmi ne Bugs Bunny mi?
Mejnun
Mejnun 21.07.2023 18:38
Pekiii… çocuğuyla bu filmi izlemeye nasıl gire bildi??????????????¿¿¿????
MK Okuru
MK Okuru 21.07.2023 18:13
10.40 adamlar filme yaş sınırı koymış. Bunu bilerek eğer sen çocuğunu bu filme götürüyorsan konuşma hakkın yok.
MK Okuru
MK Okuru 21.07.2023 16:00
kardeş sen çok yanlış anlamışssın . Çocuk filmi değil bu yetişkin filmi zaten.
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2023 19:18
Filmde yaş sınırı zaten var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2023 10:43
Oppenheimer'dan daha nitelikli bir filmdi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
f8r7t
f8r7t 22.07.2023 02:10
İlk yarısı harika iken ikinci yarısı bir o kadar saçma ve kopuk…
Kalan Karakter: 300 Gönder
Barbie filmi
İlginizi Çekebilir