Barcelona'nın özrü yetmedi, Konami ırkçılık yapan Griezmann ile yolları ayırdı

Murathan Özlü 9.07.2021 - 17:20
Antoine Griezmann ırkçılık suçlaması ile gündeme geldi, Barselona özrü Japon toplumu tarafından kabul görmeyince Konami aksiyon aldı.

Konami, Barcelona'nın yıldızı Griezmann ile geçtiğimiz aylarda imzaladığı Yu-Gi-Oh Küresel Elçisi anlaşmasına son verdi. Olay, Griezmann ve takım arkadaşı Ousmane Dembele'nin 2019 yılında çekilen bir videolarının internete sızmasıyla ortaya çıktı.  Olay, kulübün 2019 yılında gerçekleştirdiği Japonya turu sırasında gerçekleşmiş.

Konami ırkçılık yapan Griezmann ile yolları ayırdı

Videoda, olaya konu olan Dembele ve Griezmann'ın odalarındaki televizyonu tamir etmeye çalışan Japon çalışan ile ilgili "fikirleri" görülüyor. Dembele'nin çalışan ile dalga geçtiği, "suratlarının ne kadar çirkin göründüğünden" bahsettiği ve Fransızca konuşarak ülke teknolojisi ile dalga geçtiği duyuluyor. " Siz sanırım pek gelişmiş bir ülke değilsiniz."

Videonun sosyal medyada viral olmasının ardından olay büyüdü. İnsanlar, Dembele'nin yorumlarının ırkçı olduğunu ve Griezmann'ın gülerek destek vermesinin de ırkçı bir davranış olduğunu ifade ettiler. Ayrıca Barcelona'nın en büyük sponsorunun Japonya'nın en büyük elektronik ticaret firmalarından Rakuten olduğu da insanların dikkat çektiği konulardan oldu. Yaşanan gelişmeler üzerine Rakuten CEO'su Hiroshi Mikitani Barcelona'dan özür talep etti. Ancak olaya konu olan ikilinin kişisel özürlerinin ardından kulübün yayınladığı resmi özür yazısı Japon toplumunu tatmin etmeye yetmedi.

Barcelona'nın özrü yetmedi, Konami ırkçılık yapan Griezmann ile yolları ayırdı

Barselona'nın özrü beğenilmedi

Barcelona'nın ingilizce özür metni. Japon haber sitesi Hachima Kikou kulübün Japonca özrünün baştan savma olduğunu ifade etti. Sitenin ifadesine göre Japonca versiyonun ilk cümlesi yazım yanlışları ile dolu. Kotaku'nun haberine göre özrün ilk kısmı şöyle;

" FC??????? FC??????"

Özrün İngilizce versiyonu "Barcelona külubu yaşanan olaylardan olayı derin üzüntü duymaktadır"  şeklinde başlarken Japonca versiyonunda Barcelona külubu tabiri arka arkaya iki kez kullanıldıktan sonra özür metni devam ediyor. Japon internet sitelerinin de dikkat çektiği üzere böyle bir hata, kulübün özrünü baştan savma, özensiz gösteriyor.

Japon kültüründe özür dileme kavramı, batılı toplumlardan oldukça farklı algılanıyor. 2011 yılında yaşanan devasa PSN hack kaosunun ardından Sony yetkilileri, kameralar karşısında törensel bir şekilde özür dilemişlerdi.

Griezmann'ın , Rakuten CEO'su Hiroshi Mikitani'ye gizlice, doğrudan bir özür yolladığı da iddialar arasında. Fakat oyuncunun kendini affettirme çabaları ve Barcelona'nın özürü , dev Japon oyun firması Konami'yi pek tatmin etmedi. Griezmann'ın özürüne rağmen Konami, " firmanın her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu" vurgulayarak yıldız futbolcunun Yu-Gi-Oh anlaşmasını sonlandırdı.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 09:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.07.2021 19:49
Ousmane Dembele kendi tipine bakmadan başkalarının tipiyle dalga geçmesi de ayrı komik.

Ayrıca özür komik olmuş. Sanki çalışanlar ile aralarında tartışma çıkmışta o sırada küfür filan etmişler giibi. Lack of respect. Bildiğin ağır ırkçılık yapmışlar işte. Özür değil kıvırma yazısı olmuş.
MK Okuru
MK Okuru 13.07.2021 19:00
Bir insanın tipi tek başına bütün ırkı nasıl temsil ediyor da ben adamın çirkin olmasına laf ederek ırkçılık yapmış oluyorum?

O ise video da açık şekilde gelenlerin çirkin olmasını direk ırklarına bağlıyor.
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2021 15:00
Irkçılığın mağdurlarından biri, ırkçılık yapmış. Üstteki yorumu yapan arkadaş da ona "kendi tipine bakmadan" diyerek o da ayrıca ırkçılık yapmış. Tuhaf bir dünyada yaşıyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.07.2021 17:50
konamicim birde şu lisans olayını ve pes 2022'nin grafiklerini menüsünü oynanışını halledersen harika olacak saçmasapan yamalı bohçalı formalarla oynamak istemiyoruz yaklaşık 600 tllik fiyatla gelicen bizahmet yap bişeyler zaten unreal engine 5 le gelmedin affettir kendini
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2021 01:59
600 tl ile gelmesi konaminin suçumu.
MK Okuru
MK Okuru 10.07.2021 03:04
ya arkadaş bizde 600 tl dünyada öyle bişey yok 40-50 dolar yani 40-50 birim para
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.07.2021 13:52
Konami gel Beşiktaşa sponsor ol transfer yapmamız lazım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.07.2021 17:43
Karaoğlan Beyazoğlanla bir odada Çekikoğlanı beğenmemişler.
Solukbenizlioğlan bunu beğendi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Barcelona'nın özrü yetmedi, Konami ırkçılık yapan Griezmann ile yolları ayırdı
İlginizi Çekebilir