1/3

Batman: Arkham City

Burçin Aygün 16.09.2011 - 13:42
Karanlık şehrin Kara Şövalyesi
Bazı karakterler vardır, onlara hayran olursunuz, bazı karakterler vardır , onlar için üzülürsünüz.  Spiderman, Superman, Wolwerine gibi karakterler ise genelde hayranlık duyulanlardandır. Bir de hem sevilen, hem saygı duyulan karakterler vardır, Batman gibi.

Bundan çok ama çok uzun yıllar önce, hatta ebeveynlerimiz bile çocukken, hatta belki yoklar iken, DC Comics adlı bir çizgi roman şirketi oldukça enteresan bir karakter yarattı. Yarasa Adam, Batman! Çocukluğuna dair büyük bir trajediye sahip karakter olan, babadan zengin ve soylu Bruce Wayne korkuları ile yüzleşir ve ailesinin de ölümüne sebep olan suçlulara karşı ayakta durmaya çalışır. Böylece doğar Batman’in hikayesi.

Farklı bir karakterdir Batman, ne Spiderman’in espirileri ne de Wolwerine’in kızgınlığı vardır onda. Çocukluk trajedisini bir kenara bırakırsak, hayata karşı ayakları üzerinde dimdik duran, sert, hatta bir parça duygusuz gözükür dostumuz. Onun maceraları o kadar çoktur ki, siyah beyaz çizgi romanlardan başlayıp, 60’lardaki tv dizisine, Tim Burton’lı iki gotik filme (sonrasında çekilen üçüncü ve dördüncü filmlerden bahsetmeye gerek var mı?), ardından da farklı bir yönetmen olan Christopher Nolan’ın elinde daha reel bir Batman’e dönüşen sayısız hikaye. Geçtiğimiz yıllarda bunların arasına bir de oyun katılmış, Arkham Asylum adı ile piyasaya çıkmış ve karakterin evrenine hayran olanların ağızlarının suyunu akıtmıştı.

Batman: Arkham City
Batman: Arkham Asylum, dostumuzun en azılı ve deli düşmanı, şeytani palyaço Joker’ın, Batman tarafından Arkham Tımarhanesi’ne getirilmesi ile başlıyordu. Joker ne yapıp ediyor ve kaçıp, tımarhanedeki tüm azılı deli ve suçluları serbest bırakıyordu. Bizler de Batman’i kontrol ederek, Joker’ın kurduğu ağa yakalanmış bir sinek gibi oradan oraya koşuyor, hastane çalışanlarını kurtarıyor, suçluları özel kombolar ile pataklıyor, Korkuluk, Joker, göremesek bile Riddler gibi karakterlere karşı büyük ve çılgın bir maceraya atılıyorduk.

Yapım Batman evrenine o kadar sadıktı ki, hem DC’ciler hem de oyunseverler Batman: Arkham Asylum’a hayran kaldılar. Tabi meşhur yapımcımız boş durmadı ve hikayeyi çok daha büyük bir segmente taşıyarak bizlere Batman: Arkham City’i müjdeledi.