1/2

Batman: Arkham City - PC İlk Bakış

Murat Halilbeyoğlu 28.11.2011 - 15:47
Bu şehrin çivisi çıkmış be yarasam!
Batman: Arkham City en sonunda PC’ler için geçtiğimiz Cuma günü çıktı ve bizlerde hafta sonu boyunca bu mükemmel görsellikteki oyunu doyasıya oynadık.

Yazıya başlarken ilk önce şunu söyleyeyim, başlığa baktığınızda “Neden ilk bakış?” diye soracak olursanız bildiğiniz gibi Rocksteady geçtiğimiz hafta içerisinde PC’deki DirectX 11 sorunundan dolayı bir yama hazırlayacağını bu zamana kadar da oyunu DirectX 9’da oynamamızı belirtmişti. Zaten Steam üzerinden yüklediğinizde oyunun ayarlar kısmında DirectX 11 özelliklerinin de otomatik olarak kapalı geldiğini göreceksiniz.

Her ne kadar genel kanı DX 11’in önceki versiyondan çok büyük farkı olmadığı yönünde olsa da iş Batman oyununa gelince bu konuda bizim umutlarımız oldukça yüksek. Dolayısı ile şimdilik sizlere ilk izlenimimizi yazıp, oyunun içinden bir video gösterecek ardından DirectX 11 ile oynayıp daha detaylı olarak görüşlerimizi belirteceğiz. Hoş videonun rahat izlenebilmesi için kalite biraz düşürüldüğünden, görsellerin seviyesi benim anlattığımın altında gözükebilir.


Bu konuya da açıklık getirdikten sonra gelelim yeni Batman oyununun platformlardaki farkına. Ben oyunu ilk önce PS3’te oynamış ve detaylı incelememi de oradan yazmıştım. Zaten bu yazıda çok fazla oyun içi detaya girmeyeceğimden genel incelemeyi de PS3’te yazdıklarımdan okuyabilirsiniz.

Bir süper kahramana böyle davranılır mı?
İlk önce Batman: Arkham City’nin PC versiyonundaki en kötü özelliğini –hatta bence tek kötü özelliğini- sizlerle paylaşmak istiyorum; Games for Windows Live.

Neden bilmiyorum ancak bazen bu oyun yapımcıları bazı kararlarda çok inatçı oluyorlar. İlk oyundaki kötü performansının yanında daha sonraki zamanlarda da sürekli eleştiri alan bir sosyal paylaşım platformunda neden hala ısrarcı davranılır ki? Hatırlarsanız geçen ay bu oyunun GfWL üzerinden oynanamayacağına dair bir haber yapmıştık ve bu haber herkesten olumlu tepki toplamıştı. Lakin hemen ertesi gün Rocksteady ve Warner Bros. durumu yalanlayıp oyunun GfWL üzerinden oynanacağını belirtmişti. Dolayısı ile PC versiyonunu alacak olanlar –nitekim alanlar çoktan yaşamıştır- GfWL ile sıkı bir hesap kabulü kavgasına girmeye hazır olsun.

Yine de hakkını yememek lazım. Benim evdeki yüklememde GfWL doğrudan profilimi gördü ve ikinci denemede hemen bağlanıp bana sorun çıkartmadı, ancak bunun en büyük sebebi hesabımın hafızada kayıtlı olması ve daha önce de birkaç oyunda kullanılmış olmasıdır. Kaldı ki ofisteki test makinamızda açıkçası bir iki denemenin ardından oyunu offline olarak oynamayı tercih ettik.

Zaten bana karşı ne kadar iyi niyetli olursan olan GfWL, senin gerçek anlamda nasıl bir sistem olduğunu hepimiz biliyoruz. Tamam belki biraz ağır eleştirdim ancak geçmişte yaşadıklarınızı düşünüp bana çok haksızlık ettiğimi söyleyebilir misiniz?