1/5

Batman: Arkham City'den genel detaylar

Murat Halilbeyoğlu 25.04.2011 - 15:32
Oyun hakkında bilgiler ve resimler ile
2011 oyunlarından belki de ne çok beklenenidir Batman: Arkham City. 2009 yılında Rocsteady'nin ilk oyunla kazandığı muhteşem başarı sayesinde devamının çıkması hiç de sürpriz olmadı. Peki bu yeni gelecek Batman'de bizle neler bekliyor. Daha geniş bir alanda oynayacağımızı biliyoruz, ayrıca eski cihazlarımızın yanımızda olacağını, ilkinden daha çok kötü adamla karşılaşacağımızı ve artık helikopterlere bile tutunacağımızı biliyoruz.

Fakat bunları nasıl ne sıklıkla ve ne zaman yapabileceğiz? Veya beklediğimiz kadar zevkli mi? Oyunun mekaniğinde bir değişiklik var mı? İşte bu soruların cevabını da internette yavaş yavaş belirmeye başlayan ön incelemelerden anlayacağız. PC Gamer dergisinin yayımladığı ön incelemede Arkham City kısaca tanıtılıyor; "Asylum'dan bir yıl sonrasını konu alan yeni oyunda Batman'in uğraşması gereken salgın daha da geniş alanlara yayılıyor. Gotham'ın bir parçasını kendine ayıran etrafı duvarla kaplı Arkham'da tek bir kural var. Eğer kaçmaya çalışırsanız Hugo Strange'in silahlı askerleri tarafından vurulursunuz.

1940'tan beri Batman'in baş düşmanlarından brisi olan Hugo, hikayenin komplike devamlılığından ve çoklu evreninden dolayı daha önce hiçbir Batman düşmanını yapamadığını yapmış ve Batman'in kimliğini öğrenmiştir.