Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

Battlefield 1'in PS4 çözünürlüğü 160x90'a düşüyor!

Evet, 160x90...

Battlefield 1'in PS4 çözünürlüğü 160x90'a düşüyor!
Son zamanların hem grafikleri, hem oynanışı, hem hikayesi, hem müzikleri yani hemen hemen herşeyi ile bizleri kendisine adeta hayran bırakan Battlefield 1. Kuşkusuz Electronic Arts'ın elinden çıkan en başarılı FPS oyunu.

Özellikle PC platformunda görselleri ile ağzımızı açık bırakan Battlefield 1, neredeyse kusursuz optimizasyonu ile orta seviyedeki PC'lerde dahi 60 FPS'in altını görmüyor. Ancak bugün ortaya çıkan ve VG Tech'in hazırladığı teste göre oyun PlayStation 4'te ciddi FPS düşüşleri yaşıyor. Oyunun performasını sabit tutmak için dinamik çözünürlük kullanan DICE, yine de FPS düşüşlerinin önüne geçebilmiş değil. Ancak zaten asıl sorun, düşen FPS değil, asıl sorun düşen çözünürlük.


Oyunun dinamik çözünürlüğü öylesine düşük seviyelere geliyor ki, Battlefield 1 bazı zamanlarda çözünürlüğünü 160x90 seviyesine kadar düşürüyor. Yanlış duymadınız, 160x90. Hani biz 4K'nın peşindeyiz, 4K'yı konuşuyoruz ya, hani 4K'da 8.294.400 piksel var ya, işte bu durumda PlayStation 4 üzerinde yalnızca 14.000 piksel gözüküyor. Sorunun bir hata sonucu mu oluştuğu, yoksa gerçekten oyunun performansını korumak için mi yapıldığı bilinmiyor.

160x90 çözünürlükte oyunun nasıl gözüktüğünü aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Battlefield 1'in PS4 çözünürlüğü 160x90'a düşüyor! - 1

Battlefield 1'in PS4 çözünürlüğü 160x90'a düşüyor! - 2
Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

Adam oyun programcısıyım diyor, anlatmaya çalışıyor. Yok hala şöyle böyle. Bilgisi olmayıp fikri bol olan ülkem insanına güzel bir örnekten başka birşey değilsin.

0 puan
U
ultrAslan Simyacı

Oşona golmoyonca homon voloda boğlamoş.... Kimin neyin işine gelmediği çok belli. 2 kelimeyi insan gibi anlatamayacak kadar acizsin. Hemen bir hakaret kullanıyorsun. Aciz velet seni.

0 puan
MO
MK Okuru

İşine gelmeyince hemen velete bağlamış bay Ultraslan :)

0 puan
MO
MK Okuru

Azmış.

0 puan
MO
MK Okuru

Sen harbi hastasın ultrAslan. Seni kendi hayal dünyan ile baş başa bırakıyorum.

0 puan
MO
MK Okuru

Yenilememe gerek yoktu ki :D

0 puan