Battlefield 2042 betası için EA'den maksimum güvenlik

Murathan Özlü 15.08.2021 - 01:51
EA, Battlefield 2042 betası süresince, yapım hakkında herhangi bir bilgi sızdıran herkesi NDA kapsamında oyun çıktığında banlayabilir.

Battlefield 2042  kapalı betası 12-15 Ağustos arasında gerçekleşiyor. Ancak EA, Ekim ayında çıkması planlanan yeni oyunu için ipleri çok sıkı tutacağa benziyor. Öyle ki, betaya kabul edilen oyuncuların bir NDA imzalayarak, beta sürecine dair en ufak bir görsel, hatta bilgi bile sızdıramayacaklarını kabul ediyorlar. Electronic Arts'ın oyun çıktığında, bu sözleşmeyi bozan oyuncuları kalıcı olarak banlayabileceği ifade ediliyor.

Battlefield 2042 betası "kapalı" kapılar ardında

Bazı oyuncuların bu sözleşmeyi dikkate almayarak Battlefield 2042'nin oynanış elementleri hakkında bazı ufak sızıntılar yaptılar. EA, oyundan bilgi sızdırmaya çalışan oyuncuların, yapım çıktığında kalıcı olarak banlanma ihtimalleri olduğunu ifade etti. Olay, EA'in bir kaç gün önce yayınladığı resmi Battlefield trailerının ardından arka arkaya internet ortamına düşen ufak sızıntıları ardından alevlendi.

Battlefield 2042 betası hakkında ilk resmi videonun yayınlanmasının ardından, betayı test eden oyuncular bu erken aşamadaki versiyonunun görüntülerini internete yüklemeye ya da yayın yapmaya başladılar. EA, internete yüklenen görüntüleri hızlıca kaldırmayı başarsa da, interneti tamamen temizlemek pek mümkün değil.

Bu olayların üzerine dün Electronic Arts, oyundan bilgi sızdıran herkesin NDA kapsamında cezalandırılma ihtimalleri olduğunu hatırlattı. Ardından EA Studios Europe Topluluk Menajeri Adam Freeman, Twitter üzerinden oyun ile ilgili resmi paylaşımlarda bulundu.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 00:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2021 09:36
Şaka gibi, YouTube’da tüm beta gameplayleri sızdı, dün bir süre izledim, pek iç açıcı değildi grafikler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Battlefield 2042 betası için EA'den maksimum güvenlik
İlginizi Çekebilir