Battlefield 2042 güncelleme v4.1 yayınlandı

Atıf Doğan Özcan 19.05.2022 - 17:40
Oyunculardan olumlu notlar almayan oyun için yapımcı vazgeçmiyor ve Battlefield 2042 güncelleme almaya devam edecek gibi görünüyor. PC ve konsollar için güncelleme yolda.

Efsane serinin geliştiricisi EA DICE, azalan oyuncu sayısına ve topluluk içerisinde ki devam eden hayal kırıklığına rağmen Battlefield 2042 güncelleme getirmeye devam edeceklerini ve yapılan açıklamada geliştirici 19 Mayıs tarihinde Battlefield 2042 4.1 yamasının yayınlanacağı duyuruldu.

Battlefield 2042 güncelleme içeriği şaşırttı

EA tarafından güncelleme içeriği paylaşıldı ama bu bilgiler Battlefield 2042 oyuncularını pek sevindirmeyecek gibi görünüyor. Bu güncelleme, oyuncuları şok edebilecek büyük bir değişiklik ve bir dizi küçük düzenlemeyi barındırıyor. Geliştirici yaptığı paylaşımda, beğenilen ve büyük bir kitleye hitap eden oyun modunun Battlefield 2042’den kaldırılacağını duyurdu.

Geliştirici, sadece belirli platformlardan 128 oyunculu Breakthrough modunun kaldırılmasını onayladığını açıkladı. Bu modun All-Out Warfare oynatma listesinden kaldırıldığını, ancak bu işlemin sadece PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S oyuncu ekosistemi için olduğunu doğruları. EA DICE’a göre “128 oyunculu mod, Conquest için daha uygun” olarak ek bir açıklama yaptı. Geliştirici, Breakthrough’un 64 oyunculu versiyonun daha taktiksel olduğunu savunuyor. Bu kaldırma işleminin oyuncu sayısında ki azalma ile alakalı olup olmadığı yönünde bir açıklama gelmedi.

Sadece belirli platformları etkileyecek bir kaldırma

Kısaca özetlemek gerekirse, Battlefield 2042’deki tüm 128 oyunculu oyun mod kaldırılmadı veya tüm platformlardan 128 oyunculu Breakthrough’un iptal edilmedi sadece belirli platformlarda bu oyun artık yok. Conquest 128 oyunculu modu hala tüm platformlarda aktif ve orada oyuncular oynamaya devam edecekler, bunun yanı sıra PlayStation 4 ve Xbox One oyuncuları da çapraz oyun sistemiyle 128 oyunculu Breakthrough’u oynamaya devam edecekler. EA DICE, bu kaldırma işlemini oynanış nedenlerine bağlasa da burada en büyük etken PC ve yeni nesil konsollarda azalan oyuncu sayısı olduğu tahmin ediliyor.

Güncelleme sadece bu kadar değil, üç önemli değişik daha yapıldı. İlk olarak, Boris’in SG-36 Taret’inin hasarı azaltıldı. İkincisi, Angel artık tedarik çantasından Zırh Plakası veremeyecek. Üçüncü ve belki de en iyisi mevcut silahların geri tepmeleri azaltıldı. Şimdi tabi Breakthrough ile ilgili karardan sonra bunlar çok küçük gelişmeler olarak kalıyor ama olsun gelen güncelleme içeriğinin tamamı bu şekildeydi.

Geçtiğimiz günlerde çıkan bir habere göre Battlefield 2042’in Game Pass’e katılması an meselesi gibi görünüyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 20:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2022 17:49
Oyuncu sayısı çok eridi. Yakında büyük fiyat indirimi yada ücretsiz olmasını bekliyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Battlefield 2042 güncelleme v4.1 yayınlandı
İlginizi Çekebilir