1/4

Battlefield 3 - Alpha Test

Selçuk Fırat 26.07.2011 - 15:00
Savaş bölgesinden ilk gözlemlerimiz!
Yazı için TURK Clan'a teşekkür ederiz!

Her şey 2002 yılında çıkan bir oyun ile başladı. Oyunun adı Battlefield 1942 idi. Adından da anlaşılacağı üzere İkinci Dünya Savaşı'nı konu ediniyordu. O zamanlar alışkın olduğumuz oynanışın aksine Battlefield, daha çok bir simülasyon havasındaydı. Ayrıca bu oyunun senaryo modu da yoktu, sadece Multiplayer kısmı vardı. DICE, Battlefield serisinin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmiş miydi bilmiyoruz, fakat Battlefield serisinin yeni göz bebeği, başyapıtı olan Battlefield 3'ün çıkmasına çok az bir vakit kaldı ve Alpha versiyonu oynanmaya başlandı bile!

DICE'ın Battlefield serisine Bad Company ile kazandırdığı senaryo modu büyük ilgi gördü. Tamam, herkes gibi ben de kabul ediyorum; senaryo modu çok da iyi değildi, ama Battlefield'ın serbest oynanışı ile güzel bir senaryo bir araya gelirse çok güzel işler başarılabileceğinin farkına varmıştık. DICE da bunun farkına varmış olmalı ki Battlefield 3'te bizleri çok başarılı bir senaryo modu bekliyor! Seriye daha fazla oyuncu çekmek için ve zaten uzun olan ömrüne daha da ömür katmak için çok başarılı bir senaryo modu ile karşımızda olacak Battlefield 3. Durun hemen korkmayın, Multiplayer modları da harika olacak! Ne de olsa DICE'ın işi bu, adamlar seriye ilk başladıklarından beri çok iyi işler çıkarıyor ve yine kusursuz olacağından hiç şüphemiz yok.


Bad Company serisi konsollar için geliştirildiğinden dolayı Battlefield'ın kendine has oynanışından biraz uzak kaldı. Çünkü konsol oyuncuları simülasyondan ziyade daha çok arcade havasında bir oyun istiyorlardı fakat DICE, konsol oyuncularını mutlu edeyim derken eski Battlefield hayranlarının kalbini kırdı. Şimdi ise, yeni oyunla kırılanları yeniden onarma vakti geliyor. Bad Company serisi ile simülasyon havasından uzaklaşan seri, Battlefield 3 ile yine eski havasına kavuşmayı planlıyor.

Bu kadar çene çalmak yeter, şimdi Battlefield 3'ün Alpha moduna göz atalım. Açıkçası Battlefield 3; Battlefield 2 ile Bad Company 2'nin arasında kalmış bir oyun gibi. Fakat bunu kötü anlamda algılamayın. DICE, Battlefield 2'nin o büyük haritaları, jetleri, squad sistemi, simülasyon oynanışı ile Bad Company 2'nin hafif simülasyon, hafif arcade oynanışını ve Rush modunu çok güzel harmanlamış. Oyuna girerken ilk dikkat çeken unsur, oyunun bir Client'i olmaması. Oyuna Internet tarayıcımızdan Battlelog'a erişerek bağlanabiliyoruz. Server Browser, Battlelog'un içerisinde yer alıyor. Herhangi bir server'a girmek istediğinizde oyun açılıyor ve oynamaya başlıyorsunuz. Bunların yanısıra arkadaşlarınız ile mesajlaşabilir, arkadaşlarınızın oyunda en son ne yaptığını görebilirsiniz. Battlelog'u çok kullanışlı bulduğumu söylemeliyim.