1/3

Battlefield 3 grafikleri konsolda kötü mü olacak?

Emre Günen 10.04.2011 - 11:47
PC ve konsol arasındaki grafik kıyaslamasına farklı bir bakış.

Şu sıralar çok sık haberlerini yapar olduğumuz Battlefield 3, hepinizin bildiği gibi PC'nin yanı sıra konsollar için de piyasaya sürülecek. Hal böyle olunca, her çoklu platform oyununda olduğu gibi Battlefield 3 için de konsol ve PC arasında bir grafik kıyaslaması yapılıyor.

Uzun süredir iki platform arasında büyük fark olmamasına rağmen, son dönemlerde konsol ve PC arasında grafik farklılıkları ortaya çıkmaya başladı. Hatta sırf konsola da hazırlanıyor diye, PC grafiklerinden ödün verildiğini gördük. Bunun en büyük kanıtı da Crysis 2 oldu.


Yapımcılar, PC'deki bu grafiksel kaliteyi bakalım konsola taşıyabilecekler mi?

Büyük grafiksel gelişim ile sevenlerinin karşısına çıkacak olan Battlefield 3 için de bir grafik kıyaslaması yapılmış ve bu sefer PC ile Xbox 360 arasında önemli farkın ortaya çıkacağını savunmuş.

Yapımcılar, konsolda grafiksel olarak tavan yapacaklarını iddia etseler de önceki oyunlarından edinilen deneyim sonucunda bunun çok zor olduğu düşünülüyor.

İşte The In Gamer isimli sitenin yaptığı, Battlefield: Bad Company 2'yi baz alan, PC - konsol kıyaslaması:

Bu ilk görüntüde, iki platformdaki kalite farkı ortaya çıkarılıyor. Aslında büyük fark yokmuş gibi gözükse de, doku kalitesine bakıldığında PC'nin daha detaylı olduğu anlaşılıyor. Dolayısı ile Battlefield 3'te de konsol PC arasında bu denli bir doku farkı görüntülenebilir.