1/3

Battlefield 3 vs. Modern Warfare 3 - Round 5

Murat Halilbeyoğlu 28.06.2011 - 11:34
İki oyun da adaya olsa hangisi başkan seçilirdi?
Son bir iki aydır sürekli olarak Battlefield 3 vs. Modern Warfare 3 atışmaları ile ilgili haberler yapıp duruyoruz. Ekran görüntüleri karşılaştırması, video karşılaştırması, teknik özellik karşılaştırması, yapımcıların söylemlerinin karşılaştırılması... Ama bu seferki karşılaştırma cidden bahsetmeye değer bir haber. Nitekim gamemarshal.com sitesinde yapılan bir karşılaştırma iki oyunun Amerika'daki başkanlık seçimleri şeması üzerinde yansıtarak gösterildi.

Eğer bugün Amerika'da bir seçim yapılsaydı kim seçilirdi? BF3 mü, MW3 mü?

Elbette ki esas amaç başkanlık seçimleriyle makara geçmek ama aynı zamanda iki büyük FPS'yi tekrardan kıyaslamak. Kısaca seçim sistemini anlatacak olursak burada esas olay eyaletlerin kimi seçtiği ile alakalı yani kısacası kim eyalet çapında en çok oyu alırsa o eyalet için seçilmiş oluyor. Ancak elbette ki burada en büyük olay eyaletlerdeki nüfus sayısı. Dolayısı ile bazen beş eyaletin toplam nüfusu bir eyaletin nüfusu ile aynı olabiliyor.

Hazırlık aşamasında her iki oyunun tüm eyaletlerdeki popülaritesi hesaplanıyor. Bunun için Google Insights for Search'ten yardım alınıyor. Sonuç kısmına geldiğimizde ise ilk olarak sitede en yakın sonuçların çıktığı eyaletlere bakıyoruz. Bunların içinde Arizona, California, Connecticut, Florida, New York ve Teksas bulunuyor. Bu arada mavi renk BF3, kırmızı renk MW3.